Със стилен концерт в Дома на културата Професионалната гимназия по

...
Със стилен концерт в Дома на културата Професионалната гимназия по
Коментари Харесай

ПГБТ отбеляза 60-годишен юбилей

Със моден концерт в Дома на културата Професионалната гимназия по битова техника (ПГБТ) в Пловдив означи през днешния ден своя 60-годишен празник. Празникът събра на едно място някогашни и сегашни ученици, учители и другари на учебното заведение, което е с обичаи в професионалното обучение.

„ За 60 години от учебното заведение ни са издадени над 12400 дипломи за приблизително обучение и свидетелства за професионална подготовка. Колкото и да са красноречиви цифрите, те са единствено суха статистика. Зад тях стоят персони – със своите ориси, туптят човешки сърца, обединени от огромното сърце на ПГБТ. Учениците са скъпият запас, без който е немислимо учебното заведение. Учители, шефове, чиновници – отдаващи сила, разум, професионален труд и на първо място любов към учениците, към учебното заведение, към работата “, сподели в словото си шефът на ПГБТ госпожа Гергана Георгиева. Тя акцентира, че през тези 60 години на своя живот ПГБТ решително се утвърди в Пловдив и района като просветителна институция, подготвяща междинни механически фрагменти. „ Училището ни печели доверието на родителите и учениците, които избират и трансформират в свои нашите специалности “, съобщи още Георгиева. По думите й дългогодишното съдействие с висшите образователни заведения в Пловдив и с бизнеса в областите: електротехника, електроника, компютърни технологии и връзки, са сигурен знак, че специалностите, по които се образоват възпитаниците на ПГБТ, имат значителен принос за развиването на промишлеността в региона и страната.

От името на ректора на Университета по хранителни технологии проф. доктор Пламен Моллов доц.д-р Борислав Миленков прочете приветствен адрес. Доц. Миленков акцентира, че постоянно се е гордял, че е някогашен ученик на ПГБТ.

Празникът приключи с обичайното българско хоро и с пожелания учителите и учениците в ПГБТ да следват одобрените обичаи и да не губят любовта към учебното заведение в сърцата си.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР