Със станалото вече традиция факелно шествие и тази година Община

...
Със станалото вече традиция факелно шествие и тази година Община
Коментари Харесай

Факелно шествие ще премине в Деня на народните будители през Пазарджик

Със станалото към този момент традиция факелно шествие и тази година Община Пазарджик ще означи Първи ноември - един от-най-големите празници на духовността в България, Деня на националните будители. Със запалени факли участниците в шествието ще преминат през основни зони на града, с цел да възпламенят в сърцата на съгражданите си вяра и блян за и към духовното.

Организаторите приканват всички искащи да се включат в шествието, с цел да отдадат дружно респект и самопризнание на националните будители.

Началният час на шествието от трите изходни пункта е 17.30 часа, като участниците ще се движат по три лъча, които ще се съберат при паметника на светите братя Кирил и Методий. Първият ще бъде от паметника на Христо Ботев през Градската градина и пешеходната зона, вторият - от паметника на Васил Левски по ул. " Втори януари " край Военното окръжие, а третият - от паметника на Захари Стоянов по ул. " Цар Шишман ". Пред паметника на Кирил и Методий ще прозвучат осъществявания на детски хор „ Слава Русева “ и поднесени цветя.

В 18.30 часа в зала „ Маестро Георги Атанасов ” ще стартира празничен концерт с присъединяване на съставите от читалище „ Виделина “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР