Със спортни демонстрации и активности стартира осмото издание на Европейската

...
Със спортни демонстрации и активности стартира осмото издание на Европейската
Коментари Харесай

#BeActive Европейска седмица на спорта стартира в Панагюрище

Със спортни демонстрации и интензивности започва осмото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive.

Събитието се организира в „ Арена Асарел “ в Панагюрище в партньорство с Община Панагюрище и Асоциацията на локалните спортни клубове. Началото на самодейността даде заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков.
„ За осма година Министерството на младежта и спорта провежда Европейската седмица на спорта. Целта ни е да запалителен от ден на ден деца и младежи към спорта и дейния и здравословен метод на живот “, съобщи заместник-министър Бучков.
Той благодари на всички спортни клубове, които взеха присъединяване в спортния празник и връчи почетен плакет на кмета на Панагюрище Никола Белишки за отличното партньорство при реализирането на тазгодишната акция.
Присъстващите имаха опция да видят демонстрации по футбол, хандбал, самбо, джудо, таекуондо, кикбокс, шахмат, волейбол, тенис, тенис на маса и атрактивни осъществявания на спортния клуб по мотоциклетизъм и картинг. На събитието в Панагюрище участваха още международната шампионка по самбо Мария Оряшкова и локални сполучливи спортисти.
През 2022 година мотото на Европейската седмица на спорта е „ Можем да го реализираме дружно – дано се опитаме да бъдем дейни “, а самодейностите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.
BeActive е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, а осъществяването на плана се финансира по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР