Със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична експозиция

...
Със специална програма и вход свободен за постоянната хронологична експозиция
Коментари Харесай

Последни тренировки преди военния парад за Деня на храбростта

Със специфична стратегия и вход свободен за непрекъснатата хронологична експозиция Националният военноисторически музей (НВИМ) ще означи Деня на храбростта и Празника на Българската войска - 6 май, оповестиха от музея.

За пръв път на празника посетителите ще могат да прегледат гратис най-новата галерия "Враг/Приятел ", която разкрива комплицирания пъзел на военните и политическите взаимоотношения сред България и три страни, изиграли основна роля в историята на Третата българска страна - Турция, Русия и Германия.

Посетителите ще имат опция да видят фелдмаршалския скиптър на Фердинанд Първи, връчен му от немския кайзер Вилхелм Втори, сабя, подарена на престолонаследника Борис от неговия кръстник - съветския император Николай Втори, знака на Временното съветско ръководство и други.
 В региона на летище Доброславци се организира подготовка за военния церемониал на представителните блокове на типовете въоръжени сили и техниката, на въоръжение в Българската войска. В региона на летище Доброславци се организира подготовка за военния церемониал на представителните блокове на типовете въоръжени сили и техниката, на въоръжение в Българската войска.
С Ден на "Отворени порти " празникът ще бъде маркиран и във филиалите на НВИМ - Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.

Междувременно текат последни тренировки преди военния церемониал в София.

Парадът ще бъде предвождан от хеликоптер Ми17. От него ще бъде спуснат националният байрак. А откъм гърба ще се движат още 3 хеликоптера, а след тях и 10 самолета., заяви NOVA.

Само 100 метра над земята – това ще е най-ниската точка, на която ще лети бойната ни авиация на парада.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР