Със спектакъла на Лилия Абаджиева Зимна приказка от Уилям

...
Със спектакъла на Лилия Абаджиева  Зимна приказка от Уилям
Коментари Харесай

Театър "Възраждане" открива новия си сезон с премиера на “Зимна приказка”

Със спектакъла на Лилия Абаджиева " Зимна приказка " от Уилям Шекспир,театър " Възраждане " открива новия си сезон.

Сценографията и костюмите са дело на Васил Абаджиев

Премиерата е на 8 и 9 октомври в спектакъл " Възраждане "

Участват: Свежен Младенов, Йордан Ръсин, Васил Витанов, Георги Златарев, Боян Младенов, Навид Афзали, Габриел Петков, Георги Власев, Калоян Бочев

" Шекспир е метафизичен и психически iCloud на света. Творчеството му е галактика, път за себепознание и проучване на човешката природа. Той слага героите си в гранична обстановка, там където парадоксът, вярата и гибелта си разменят реплики. Шекспир ни кара да имаме вяра, че съществува известна точка на духа, от която нататък животът и гибелта, действителното и въображаемото, божественото и демоничното престават да бъдат схващани като несъгласия. През поезията на приказното, той показва вътрешния свят на героите си през всичките им бездни и копнежи. Със " Зимна приказка " той съчувства на индивида в неговите падения и оневинява греховете и злодеянията му.

Една история за обич, власт и безпричинна, разрушителна ревнивост, смирение и помилван. Приказка, в която положителното надмогва злото и възвръща погубената естетика. Вълшебна приказка за духове и чудовища и любовта като сантиментален апел към възвишеното. " - разяснява своя прочит режисьорът Лилия Абаджиева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР