Със скандал започна заседанието на външната комисия в парламента, която

...
Със скандал започна заседанието на външната комисия в парламента, която
Коментари Харесай

Скандал във външната комисия на НС заради френското предложение за РСМ

Със скандал стартира съвещанието на външната комисия в Народното събрание, която би трябвало да разиска три проекторешения по френското предложение за старта на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз. Трите плана са импортирани от Движение за права и свободи, ГЕРБ и Демократична България.

Към съвещанието на комисията има засилен интерес. Тук са шефовете на групите на Политическа партия Андрей Гюров, на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, на Демократична България Христо Иванов, на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, на " Възраждане " Костадин Костадинов, предава " 24 часа ".

Заседанието стартира с препирня още по самия дневен ред. Тошко Йорданов изиска да не бъде обсъждана точка 1 от дневния ред, по която би трябвало да бъде изслушана Генчовска за хода на договарянията и какво е контрактувано в протокола сред София и Скопие. Атанас Михнев от Политическа партия обаче настоя министърката да бъде изслушана, с цел да е ясно какво е контрактувано. Това е сакрален за България въпрос, не би трябвало да го претупваме, поддържа го Георги Михайлов от Българска социалистическа партия.

Предложението на Йорданов не бе признато от комисията.

Екатерина Захариева прикани за усмиряване на пристрастеностите и за спокоен спор без ненужни закачки. И предложи точка втора да не е единствено чуване на Външно министерство по импортираните 3 плана, а да има и разглеждане и приемане на решение. Това беше признато от комисията.

След това Ангел Георгиев от " Възраждане " изиска да бъде отсрочено съвещанието, тъй като не било редно да се взима решение по такива фундаментални въпроси, преди да бъде чут Министерския съвет. Това обаче бе отхвърлено.
Снимка: Стоп кадър/Дневник
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР