Със сигурност всеки стопанин си е задавал въпроса Колко често

...
Със сигурност всеки стопанин си е задавал въпроса Колко често
Коментари Харесай

Колко често се къпе кучето?

Със сигурност всеки собственик си е задавал въпроса Колко постоянно да окъпвам кучето си? И в случай че до неотдавна се твърдеше, че е добре това да се случва допустимо най-рядко, в този момент ще ви покажем, че не е по този начин.

Кучетата са дейни животни и знаем, че не е доста мъчно да се изцапат, а надали някой желае косматият му другар да си легне кален в леглото. Затова и към този момент на пазара се оферират голям набор от артикули за кучешка хигиена. Има даже такива, които са от 100% натурални артикули, намаляващи рухването на козината и без добавени аромати.

За да определите какъв брой постоянно да къпете вашия домакински любим, има няколко съществени фактора:

1. Породата

 Колко постоянно се къпе кучето?

Някои породи със суха кожа е добре да не се къпят толкоз постоянно, за разлика от тези с по-мазна. Йоркширските териери, които са по този начин известни в наши дни е целесъобразно да бъдат къпани един път седмично, тъй като тяхната по-мазна кожа и четина разрешават това. За разлика от тях колитата нямат потребност от баня повече от един път в месеца.

2. Мястото, което населява

 Колко постоянно се къпе кучето?

Ако кучето живее у дома и спи в леглото Ви, ще би трябвало да го къпете по-редовно, като е целесъобразно това да става един път в седмицата с шампоан, очакван за честа приложимост. Така предотвратявате и развиването на микроби, които живеят върху кожата, козината и лапите на кучето. А в случай че кученцето свободно живее на двора, къпането един път би било задоволително.

3. Поносимост към водата

 Колко постоянно се къпе кучето?

Всеки, който се е опитал да изкъпе домашния си любим, знае, че това е лесна задача единствено на доктрина. Банята несъмнено не е тяхно обичано място или най-малко в по-голямата час от случаите. Затова е доста значимо кучето да не се опасява от водата, като един дребен трик, с който да постигнете тази нелека задача е да го оставите във ваната, без да пускате вода, и по-късно го извадете. Повторението на това деяние ще го успокои и ще направи вашата задача много по-лека.

И защото самостоятелния метод към всяко кученце е най-подходящ, постоянно е добре да се консултираме и със експерт. Той може да ни даде скъпи препоръки за другите артикули и техники, които да използваме, с цел да осигурим на четириногия си другар най-хубавото равнище на хигиена.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР