Със сигурност стоките по-скоро ще поскъпват. Едно ходене на пазар,

...
Със сигурност стоките по-скоро ще поскъпват. Едно ходене на пазар,
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Стоките по-скоро ще поскъпват, а доходите ще ги догонват

Със сигурност стоките по-скоро ще нарастват. Едно вървене на пазар, в случай че преди е било за 20 лева, в този момент е за 50 лева Не може да чакаме цените да тръгнат надолу. Те ще запазят високите си равнища, а приходите ще ги догонват. По-скоро бихме очаквали повишение на приходите, в сравнение с понижение на цените. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в ефира на БТВ.

``Ръстът или спадът на инфлацията има два сюжета. Единият е, че към този момент сме минали един изострен пик на инфлацията, като при някои артикули доближи 20% и следващата година ще има утешение. Или ще има по-продължителен интервал на инфлация - към 5-6%, и още веднъж ще тръгне затихване, единствено че по-бавно. Дали ще спадне по-рязко през 2023 година, или ще имаме две-три години, в които ще спадне по-бавно - и двете догатки имат учредения ", изясни Хампарцумян.

``Двуцифрената инфлация у нас изяде спестяванията на хората. За страдание това е и една от нейните цели. Има хора, чиито приходи бързо догонват инфлацията. Има и хора, при които това не се случва. Обикновено приходите догонват инфлацията с известно забавяне. Едно от нещата, които човек може да направи, е да се откаже от нещата, които не са му нужни. Това обаче, в случай че стане по-масово води до застоялост и рецесия``, добави банкерът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР