Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат

...
Със сигурност ще има директори на болници, които ще бъдат
Коментари Харесай

Директори на болници на прокурор обеща Мирослав Ненков

Със сигурност ще има шефове на лечебни заведения, които ще бъдат дадени на прокурор. Това разгласи в предаването " Тази неделя " по БиТиВи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.

Той посочи, че методът на настоящия екип в Министерството на здравеопазването е напълно друг.

Като образец за нарушавания и даже закононарушения в лечебни заведения Ненков уточни случилото се в Ортопедичната болница в столичния квартал " Горна баня ", чийто шеф изискал от Министерство на здравеопазването 70 хиляди лева за незабавни поправки, само че инспекция на министерството посочила, че той към този момент е получил предложения за ремонтните работи и те са на стойност 20 хиляди лева Директорът е уволнен.

 Областните лечебни заведения да харчат рационално, прикани министър Петров
Областните лечебни заведения да харчат рационално, прикани министър Петров

Да преразгледат външните контракти, които излизали " най-солено "

Като различен образец Ненков уточни болничното заведение в Ловеч, която е " в кома ". Проблемите на лечебното заведение обаче нямат нищо общо с лимитите, а са поради контракт на лечебното заведение с частна конструкция за инвазивна кардиология, подписан преди 10 години. Ръководството на болничното заведение е заменено напълно с хора, които не са от града, посочи зам.-министърът и повтори, че от Министерство на здравеопазването ще създадат всичко, с цел да съживят лечебното заведение.

 От Касата чакат Лекарският съюз да съгласува анекса за лечебните заведения
От Касата чакат Лекарският съюз да съгласува анекса за лечебните заведения

на 22 юни изпратили одобрените бюджети на лечебните заведения

Процесът на рационализация на Спешната помощ ще бъде дълъг, предизвести доктор Мирослав Ненков. В момента се приготвят документите за 164 хиляди лева, които ни отпуска безплатно Европейски Съюз за съоръжение и поправки на незабавните центрове. Те ще бъдат подадени в края на тази или началото на идната година, посочи докторът.

Относно експанзията против медици той повтори, че бързо и дейно правораздаване би я възпряло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР