Със сигурност не само английските поданици са заинтригувани да научат

...
Със сигурност не само английските поданици са заинтригувани да научат
Коментари Харесай

Завещанието на Елизабет II ще стои заключено в сейф поне 90 години

Със сигурност освен британските жители са заинтригувани да научат какво е наследството на кралица Елизабет II. Това би било рядка опция да се разбере какво е благосъстоянието, което оставя на наследниците си.

За разлика от жителите на Обединеното кралство обаче, наследството на Нейно Височество ще бъде запечатано и ще престои заключено в сейф минимум 90 години.

Практиката за запечатване на завети на умряли кралски особи датира от 1910 година и едва познатия принц Францис Йозеф Леополд Фредерик декор Тек, чието наследство е едно от над тридесетте, съхранявани в сейф на скрито място в Лондон, под грижите на арбитър, написа Money Control, представени от profit.bg.

 

Тази немаловажна детайлност не бе известна на обществеността до гибелта на принц Филип през април 2021 година Тогава на арбитър Андрю Макфарлейн се падна честа да прегледа молбата за щампосване на наследството му.

Тогава съдията постанови, че наследството в действителност би трябвало да бъде запечатано, само че реши да разгласява решението си, с цел да даде на обществото известно схващане какво се случва и за какво.

По думите на Макфарлейн, публикуването на наследството на принца, поради степента на гласност, ще опонира на задачата да бъде непокътнато достолепието на суверена. Той добави, че заключването на документа в сейф е належащо и с цел да може монархът да извърши конституционната си роля.

Съдия Макфарлейн разкри съществуването на тайното леговище. Той дава отговор за него, само че не знае какво е наличието на запечатаните документи.

Завещанието на починалата кралица Елизабет II, когато бъде подадено в сейфа до това на брачна половинка ѝ, ще се причисли към това на майка ѝ Елизабет и сестра ѝ принцеса Маргарет, които починаха през 2002 година

Завещанието на принц Францис Йозеф Леополд Фредерик декор Тек е първото, сложено в сейфа. Той умря през 1910 година на 40 години и е по-малък брат на кралица Мери, брачна половинка на крал Джордж V и баба на починалата кралица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР