Със сигурност, един от най-внушителните щандове на изложението Moto Expo

...
Със сигурност, един от най-внушителните щандове на изложението Moto Expo
Коментари Харесай

Italia Motors с атрактивни премиери и дизайнерски машини

Със сигурност, един от най-внушителните щандове на ревюто Moto Expo 2020 ще бъде щанда на Italia Motors.

За това приказва обстоятелството, че компанията е представител на най-големият производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group. Под знамето на групировката са няколко атрактивни и изискани марки – от скутери до спортни и турър машини.

Традиционното ревю Moto Expo 2020 за втора поредна година ще бъде в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 20 до 24 март 2020 година

То е проведено от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дълготраен сътрудник - “Експо Тим” ООД.

Vespa

Italia Motors приготвя няколко изненади и атрактивни министър председатели. Започваме с именитите скутери Vespa, най-продаваните у нас.


Това са машини, които имаха премиера единствено преди няколко месеца на ревюто EICMA 2019 в Милано. Миналата година за първи път видяхме Vespa Elettrica. Сега обаче тя идва като произведение на изкуството с най-високо софтуерно наличие.


Ако предходната истинска Vespa Elettrica бе основана за чисто градска приложимост и затова хомологизирана като мотопед, с оптималната скорост от 45 км /ч., то новата от EICMA 2019 Vespa Elettrica към този момент е по-бърза и развива 70 км/ч.




Скутерът е беззвучен, екологичен, новаторски и още по-мощен, плод на опита на групата Piaggio със захранващия блок и литиево-йонната батерия, Vespa Elettrica към този момент може да измине до 100 км, до момента в който в режим Power - до 70 км.

Батерията резервира размера и тежестта на истинската версия, само че е модифицирана, с цел да обезпечи по-висока непрекъсната мощ, което също се подкрепя от усъвършенствания в софтуера за ръководство на електродвигателя.


Сърцето на Vespa Elettrica е електрически елемент, кадърен да обезпечава непрекъсната мощ от 3,6 кВт и оптималната мощ от 4 кВт и въртящ миг от над 200 Нм.

Vespa Elettrica има ефикасна система за възобновяване на кинетична сила (KERS), която я зарежда във етапите на закъснение. Литиево-йонната батерия се зарежда изцяло за 4 часа напрегнато 220 V.

Други специфични издания на Vespa, които видяхме и предходната година в Милано са много атрактивни. Една от тях бе Vespa Primavera Sean Wotherspoon е особено и лимитирано издание, което показва цялата креативна сила както на Vespa, по този начин и на Шон Уотърспун.

Той е една от изгряващите звезди на младежката мода в Съединени американски щати, носещ чиста сила, безпределно любопитен, експериментатор и маниак на уличната просвета, и на всичко, което може да обхване във връзка с модата и цвета.


Vespa Primavera Sean Wotherspoon ще бъде разполагаем през тази година в определена мрежа от дилъри в класическите двигателни мощности от 50, 125 и 150 кубика.

Две версии - Vespa Sprint и Vespa GTS Super Racing Sixties са в чест на скоростта, надпреварите и борбите на пистата през 60-те години.

Това е именит интервал в историята на надпреварите и мотоциклетизма. Чисто новите жълти и червени графики се отличават на шасито, зелено и бяло надлежно, на най-отличителните модели от Vespa - Sprint с неговите 50, 125 и 150 куб. см и GTS Super - 125 и 300 куб. см.

Piaggio Group още веднъж работи в съдействие с (RED) като показва и Vespa Primavera 125 (RED). Тя се задвижва от съвременен 125-кубиков четиритактов едноцилиндров i-get мотор, с въздушно изстудяване и оборудван с електронно впръскване и систематизиране на 3 клапана.

Piaggio

След като сме на вълна скутери, дано да споменем още една знакова машина - Piaggio Medley. Това е скутер, който комбинира гъвкавостта присъща за градски скутер, динамичността на високите гуми, а също комфорта и товароносимостта на по-голям GR модел.

Промените по модела са извънредно доста, само че главната смяна е, че мощността на 125-кубиковия мотор с водно изстудяване е увеличена доста от 11 к.с. на 15 к.с.. Това разрешава доста по-широко приложение на модела, както в града, по този начин и отвън него.

Изцяло изменена е предница с ново по-ергономично кормило, нов LED фар и новаторски цифров LCD клъстър с опция за следене на редица индикатори.
Мултимедийната система Piaggio MIA (като общоприета алтернатива на S версията) свързва смарт телефон с транспортното средство и ръководи позвънявания, гласови команди и музика. USB врата в предната жабка оказва помощ с това да имате постоянно вид за зареждане на телефона си.

Системата 'Start & Stop', която може да бъде изключена във всеки един миг, понижава междинния разход на гориво. Двуканалния ABS също е съставен елемент на скутера, който постоянно е срещан единствено при по-големи и мощни скутери на пазара.

Aprilia

Все отново да вдигнем малко скоростта. Това ще стане с новите модели на Aprilia. Историята на Aprilia постоянно е била обвързвана с буквите RS.


Те постоянно са отразявали спортното завещание в мотоциклетите от Ноале. Завръщане към двигателита със междинен потенциал, подсилен с технология и електроника от Aprilia Racing. Първия представител на тази нова епоха е Aprilia RS 660.


Aprilia RS 660 е отговор на потребностите на новите генерации, които търсят развлечение, облекчаване, лесни за ръководство мотоциклети, които могат да те развълнуват, както на пътя, по този начин и на пистата.


Моторът изпъква със своя жанр и форми, носещи сполучливите белези на Aprilia. Дизайнът е новаторски, модернизиран, достоверно състезателен. Личат и белезите на RSV4.


Новата епоха стартира за Aprilia с въвеждането на нов вид мотор, който ще оборудва цялостна гама от нови мотоциклети. Надлъжния 660-кубиков двуцилиндров мотор е от последно потомство, хомологирано с Euro5.

Той произлиза от предния ред на V4-ката на TUONO 1100. Двигателят е със 100 к.с. и има чудесно съответствие тегло/мощност, което е измежду най-хубавите в класа си. Цялостната окомплектовка, комбинирана с бързо и леко шаси, придава на RS 660 динамичен темперамент.


Другата сериозна машина е по плана RSV4. Той е преследвал ясна цел: да бъде най-хубавият и бърз праволинеен супербайк, непосредствен до спортните мотоциклети Aprilia.

Затова Aprilia RSV4 1100 Factory има изключителна продуктивност в комбиниране със спортна рамка, окачване и първокласна електронна система за надзор, като към това е добавено и полуактивното окачване Öhlins.

Да не приказваме за мощта на машината - 217 к.с. при 13 200 об/мин. Максималният въртящ миг има нарастване от 10% по цялата крива на мотора 1000 куб. см. Достига оптималната стойност от 122 Нм при 11 000 об / мин.

Естествено в фамилията мотоциклети Tuono V4 на Moto Expo 2020 ще забележим Tuono V4 1100 RR - един от най-ефективните и най-бързи мотори в сегмента, както и извънредната версия Tuono V4 1100 Factory.

Moto Guzzi

Другата марка, показана от Italia Motors у нас е именитата Moto Guzzi. Мотоциклетите, родени на брега на езерото Комо имат неочакван триумф. Особено V85 TT Travel.

Първото класическо ендуро на пазара, показва своята Travel версия, подготвена за пътешествия, с помощта на профилираното си съоръжение.

Това са по-висока туристическа слюда с повърхност 60% по-голяма от общоприетата, два куфара от пластмасови и алуминиеви детайли - 37 л на десния и 27.5 л на левия. Инак моторът е напречен 90° V-twin, два клапана на цилиндър с размер 853 куб. см, мощ 80 к.с. при 7750 об/мин. и въртящ миг от 80 Нм при 5000 об/мин.

Moto Guzzi V7 Racer постоянно е бил най-спортния член на гамата V7. Създадения през 2010 година модел еволюира през 2015 и 2017 година, а тази година преоткрива себе.

На пръв взор дизайна на новия Moto Guzzi V7 III Racer 10th Anniversary не се разграничава от предходните си версии, само че всеки нов детайл е деликатно селекциониран подложен на своето място. Във V7 III Racer е интегриран челен обтекател, който диктува достоверния му café racer жанр, а алените графики, блестящо акцентират спортния му темперамент.

Със спортна визия е и Moto Guzzi V7 III Stone S. В 99-годишната история на марката моделното означение “S” провокира мемоари за спортните модели от 70-те години. Това е единственият член на гамата за 2020, който ще се създава в тъкмо избран брой – 750, номер който явно насочва към именитата кубатура на модела.

Mondial

Миналата година на нашия пазар посредством Italia Motors стъпи и марката FB Mondial. Тази марка се възроди през 2015 година, откакто в средата на ХХ век имаха страхотни триумфи на пистата и отвън нея. След две години на планиране, през 2016 година Hipster 125 и Hipster 300 се трансфораха в действителност.

Моделът съставлява завръщане към славното минало и към хипстърското придвижване, което е толкоз определящо за марката до 60-те години. Moto Expo 2020 ще посрещне моделната гама на FB Mondial - HPS 125, HPS 300, както и новия модел Pagani 300.

Последният е с мотор в мощ 17 кВт при 8500 об/мин. и въртящ миг от 22,5 Нм при 6500 об/мин.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР