Със 78,6 хил. лв. община Варна ще покрие стари задължения

...
Със 78,6 хил. лв. община Варна ще покрие стари задължения
Коментари Харесай

Общината дава рамо на ДКЦ в Аспарухово

Със 78,6 хиляди лева община Варна ще покрие остарели отговорности на ДКЦ ”Св. Иван Рилски ” в Аспарухово към ВиК, към Енерго про и разнообразни снабдители. Това е мнението на комисията по опазване на здравето към общинския съвет, адресирано до комисията по финанси и бюджет.

Предложението за целевата дотация бе дефинирано от зам.-председателя на общинския съвет доктор Янко Станев с аргумента за превъзмогване на високата задлъжнялост на здравното заведение и попречване на правосъдни искове и запори.

Съветниците бяха улеснени в решението си от разбора на шефа на ДКЦ доктор Людмил Цветков, който увери, че в случай че старите задължения бъдат покрити, управлението единствено би се справило с дължимите 21 хиляди лева за заплати и обслужването на тегления преди години заем. Основание за това е позитивният баланс за първото шестмесечие на 2017 година, при който за първи път от години насам приходите надвишават разноските с 8 хиляди лева

Съветниците утвърдиха без диспути да бъдат подкрепени 62-ма варненци за медикаменти и консумативи, които не се покриват от здравната каса. Общата сума е 15 хиляди лева Други 40,5 хиляди лева ще бъдат предоставени на 15 двойки с репродуктивни проблеми по общинската стратегия ин витро.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР