Със 136 гласа „за“ и 59 „против“ депутатите приеха повторно

...
Със 136 гласа „за“ и 59 „против“ депутатите приеха повторно
Коментари Харесай

Депутатите преодоляха президентското вето върху Закона за МВР

Със 136 гласа „ за “ и 59 „ срещу “ депутатите одобриха наново Закона за Министерство на вътрешните работи и преодоляха президентското несъгласие.
Румен Радев наложи несъгласие върху измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи Става въпрос за текстове, които дават пълномощия на Министерство на вътрешните работи да охраняват лица, а съгласно президента по този начин се дублират функционалностите на НСО
Ветото да се смята за преодоляно, в случай че Народното събрание одобри наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители.

Законопроектът беше признат на второ четене от Народното събрание на 11 юни и върнат за ново разискване от президента на 22 юни.
Вътрешната комисия в Народното събрание отхвърли ветото на президента върху Закона за Министерство на вътрешните работи Ветото беше отхвърлено с 10 гласа „ за “ и единствено 1 „ срещу “
Президентът Румен Радев нападна текстовете, с които се основава конструкция, дублираща активността на НСО. Според държавния това основава условия за неефективно и безрезултатно потребление на държавен запас, без гаранции за по-голяма сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР