Със 131 гласа За депутатите от 49-ото Народно събрание гласуваха

...
Със 131 гласа За депутатите от 49-ото Народно събрание гласуваха
Коментари Харесай

България вече има правителство: Парламентът гласува кабинета „Денков-Габриел“

Със 131 гласа " За " депутатите от 49-ото Народно заседание гласоподаваха и публично избраха Николай Денков за министър-председател на страната, а по-късно бяха гласувани и структурата и съставът на Министерския съвет, съобщи Дарик.

След като се записаха 235 депутати и се събра кворум ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков откри изключителното съвещание, на което би трябвало да се гласоподават три решения - избор на министър-председател, приемане на конструкция и избиране на Министерски съвет на България.

" Днес е денят, в който можем да дадем вяра на милионите българи, които желаят страната ни да има постоянно държавно управление. Днес е денят да изберете кабинет, който има смелостта и експертизата да вземе значимите решение и да носи отговорността за тях ", това съобщи претендентът за министър председател Николай Денков , който показа пред депутатите структурата, съставът, главните цели и цели на проектокабинета " Денков-Габриел ", като посочи, че първите девет месеца той ще е министър-председател, а вторите девет месеца на поста ще бъде Мария Габриел (ГЕРБ-СДС)

Сн. Бгнес

Денков се ангажира кабинетът, в случай че бъде определен, да внесе бюджет с три % недостиг, да извърши уговорките си от интернационалната стратегия, да работи за влизане на България в Шенген и еврозоната, да работи в тясна съгласуваност с Народното събрание за осъществяване на законодателната стратегия, в това число и промени в Конституцията.

" Детската ми фантазия не е била да бъде министър председател на страна в остра политическа рецесия , с разграничено общество, детската ми фантазия беше да бъда академик и аз я осъществих " , сподели Николай Денков и добави: " Затова, в случай че не бъдат осъществени целите, ще си подам оставката ", съобщи Денков.

След като номинираният за министър председател с втория изследователски мандат на " Продължаваме Промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Николай Денков показа целите и структурата и състава на проектокабинета, в пленарната зала на Народното събрание започнаха разискванията .

На балкона в Народното събрание е президентът Румен Радев , някогашни ръководители на Народното събрание, представители на вероизповеданията, регистрирани у нас, някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев, представители на дипломатическия корпус.

" Надявам се държавното управление да не предава националните ползи, по този начин както водачите на новата коалиция предадоха доверието на своите гласоподаватели ", сподели Радев и добави: " Обществото ни занапред ще осмисля процесите към акуширането на тази коалиция, тъй като тя обезсмисля изборите, а изборите са основата на демокрацията ".

В пленарната зала е служебният министър председател Гълъб Донев и министри от кабинета.

" За тези 10 месеца ръководство на държаватание осигурихме конюнктура на мира, сигурност и предвидимост на ръководството ", съобщи Донев.

По думите му служебното държавно управление е върнало взимането на решения за бъдещето на България. " Гарантирахме на българските жители и бизнеса една спокойна среда, тъй че предаването на ръководството ще бъде умерено ", уточни Донев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР