540 баровци със скъпи автомобили станаха мишена на данъчните през

...
540 баровци със скъпи автомобили станаха мишена на данъчните през
Коментари Харесай

ПОД ПРИЦЕЛ: 540 баровци с лимузини мишена на НАП

540 баровци със скъпи коли станаха цел на данъчните през предходната година. Това излиза наяве от доклада на Национална агенция за приходите за 2023 година

Националната организация за приходите е стартирала през предишния август акция, в границите на която е предоставена селекция на 625 лица с коли от висок ценови клас. Към момента са селектирани 540 лица, на които са предоставени инспекции, а на едно лице – проверка,пише " Телеграф ".

В рамките на инспекциите би трябвало да се откри дали има данни за разминавания сред заявените пред Национална агенция за приходите приходи и имущественото положение на богаташите и да се направи параленост. Проверките могат да прераснат в проверка, с която да се пресметна какъв е укритият приход и да се дефинира дължимият налог за него.

Към момента 74 контролни производства към този момент са завършили. В хода им е открито противоречие сред заявения приход и действителното имуществено положение в размер на 98 470 лв.. Съставени са три акта за административно нарушаване, а две от проверяваните лица сами са подали коригиращи данъчни заявления.

Лизинг

Паралелно с това Национална агенция за приходите е направила през предходната година разбор на лизингополучатели на МПС от висок ценови клас. От месец май 2023-а до момента са предоставени общо 57 инспекции. За 8 лица са открити условия за възлагане на проверка, като една към този момент е завършила с начисляване на в допълнение данъчно обвързване в размер на 4867 лв..

Миналия октомври в полезрението на данъчните попаднаха и физическите лица, придобили парцели с веществен интерес от над 750 000 лв. в интервала 2019-2022 година Възложени са 97 инспекции за определяне на обстоятелства и условия и 300 инспекции за сходство на имущество и приходи. Контролните производства не са завършили, те не престават и през актуалната година.

Чужбина

През предходната година Национална агенция за приходите е траяла и работата по листата с българи с парцели в Гърция, получен от гръцките данъчни управляващи по линия на автоматизирания продан. След селекция на 2117 лица са осъществени инспекции и са предоставени 878 проверки, като към края на предходната година са завършили 527 от проверките. 82 от проверяваните лица са оповестили спомагателен налог в размер на близо 90 000 лв.. А в хода на проверките са открити в допълнение отговорности на стойност 671 377 лв..

През 2023 година са предоставени и 161 инспекции на българи, притежаващи парцели в Дубай към края на 2018 година 159 инспекции са завършили. В хода на контролните дейности обаче е открито, че единствено 22 от лицата са локални за България. На едно лице е предоставена проверка, която не е завършила.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР