Със 123 гласа “за Народното събрание реши да бъде създадена

...
Със 123 гласа “за Народното събрание реши да бъде създадена
Коментари Харесай

Заседание на Народното събрание – НА ЖИВО

Със 123 гласа “за ” Народното събрание реши да бъде основана краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства условия за практикуване на несъразмерна мощ от органите на Министерство на вътрешните работи при митингите пред Националния стадион.

Парламентът продължава с разглеждането на пакета данъчни закони за 2024 година. Основните отраслови комисии отхвърлиха на първо четене сметките на финансовия министър Асен Василев.

Ако това се случи и в пленарната зала, законите не могат да се внесат още веднъж в идващите три месеца и по този начин бюджетът за следващата година ще бъде подложен под риск.

Препъникамъните са предложенията за понижаване на кешовите разплащания от 10 000 на 5000 лв. и въвеждането на бонус при информация за укрити налози над 100 000 лв. . Предлага се още заведенията за хранене от по-висок клас да бъдат задължени да изплащат заплати единствено по банков път и да имат устройства за заплащане с банкови карти. Срещу това ще се резервира по-ниската ставка на Данък добавена стойност за тях.

Спорове има и към предложенията огромните интернационалните корпорации да заплащат по-висок налог облага, както и да се вдигне данъчната основа на парцелите, с което върви и по-висок налог здания и такса боклук.

Депутатите обаче ще стартират работа през днешния ден с избора на подуправител на Националната здравноосигурителна каса.

За първи път Народното събрание избира подуправител на Здравната каса. Досега той се назначаваше от шефа. В съвещание на Здравната комисия в Народното събрание депутатите изслушаха единствения претендент за поста проф. Момчил Мавров, повдигнат от ГЕРБ-СДС.

Заради законодателната активност, в петъчния ден отпадна парламентарният надзор.

Парламентът включи в дневния си ред за петък чуване на министъра на финансите Асен Василев за финансовата стратегия на общините. Искането за чуване беше на „ Българска социалистическа партия за България “

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР