Сърцето ни е един от най-важните органи, но изненадващо ние

...
Сърцето ни е един от най-важните органи, но изненадващо ние
Коментари Харесай

5-те вълшебни храни, без които сърцето ни не може

Сърцето ни е един от най-важните органи, само че изненадващо ние не се грижим за него както би трябвало и не му обръщаме нужното внимание. Всеки ден го подлагаме на стрес и нездравословно хранене.
Това не е по никакъв начин хубаво, защото мазните храни подвигат равнищата на холестерола, което води до задръстване на артерии и до неправилна сърдечна активност.
Сърдечносъдовите болести са най-честата причина за гибелта на огромна част от хората по света. Здравословното хранене може доста да повлияе на здравето на сърцето.
Днес ще ви разкрием няколко доста елементарни метода, с които да подобрите здравето на сърцето си - просто би трябвало да се храните по-здравословно.
Вижте кои са най-полезните храни за сърцето:
Мазни риби - Мазните риби като скумрия, сардини, сьомга са източник на потребните омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини непосредствено се свързват с редуцирането на триглицеридите и понижават риска от сърдечносъдови положения като аритмия и атеросклероза.
Червено вино - Консумацията на алено вино в умерени количества намалява риска от развиване на сърдечносъдови болести.
Цитрусови плодове - Флавоноидите в цитрусовите плодове са виновни за намаляването на риска от сърдечносъдовите проблеми.
Ядки - Хората, които постоянно употребяват ядки, са с по-малък риск да развият сърдечносъдови болести. Освен че са източници на потребни мазнини, ядките съдържат фибри и витамин Е. Редовната им консумация намалява неприятния холестерол.
Домати - Доматите съдържат потребния за сърцето калий в доста огромни количества. В тях има също ликопен, каротеноид, който оказва помощ по натурален метод да се борим с неприятния холестерол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР