Сърф училище и медицински пункт ще бъдат изградени на рибарския

...
Сърф училище и медицински пункт ще бъдат изградени на рибарския
Коментари Харесай

Сърф училище и медицински пункт изграждат на рибарския плаж във Варна

Сърф учебно заведение и медицински пункт ще бъдат построени на рибарския плаж, заяви пред публицисти Андрей Василев, търговски шеф на компанията концесионер „ Лазурен бряг 91 “. Те ще се намират на мястото на някогашните съблекални, които от дълго време са изгубили предназначението си. „ Това е предпоследният стадий от реновирането и модернизирането на крайбрежната алея в сектора на Лазурен бряг, компанията е притежател на тези здания.

Грубата част на плана ще бъде завършена до 15 май, а до 15 юни имаме предпочитание да завършваме и вътрешните довършителни действия. Тук към този момент няма да е ситуирана дискотека, а ще има два обекта за отмора и отдих, избавителна станция, медицински пункт и сърф учебно заведение, което ще е ориентирано към подрастващото потомство.

Имаме предпочитание, взаимно с община Варна да организираме разнообразни мероприятия и надпревари. Надявам се с построяването и на рибарския мостик, което е заложено в капиталовите стратегии на община Варна, тук да се оформи едно прелестно място “ – добави Андрей Василев.

Представителят на компанията концесионер обърна внимание и на обстоятелството, че положението на сектора от крайбрежната алея в региона на рибарския плаж е компрометирано в резултат на по-силните талази през зимата, както и на естествените процеси на ерозия и абразия. „ Има заплаха тази част от алеята да бъде откъсната от останалата. Имаме увещание от господин Портних и се надяваме, че подсилване ще бъде направено и благодарение на отрасловите министерства “, сподели Андрей Василев.

На въпрос какво е положението на Шокаровия канал, Андрей Василев отговори, че съгласно информацията, с която разполага община Варна има план и кандидатства за финансиране. По думите му една огромна част от замърсяването, което е установено на територията на Шокаровия канал сега е овладяно. „ Надявам се, както предходната година, по този начин и тази година да нямаме високи стойности на замърсяване на Офицерския плаж “, приключи той.

Изненадваща ревизия на изграждащите се сърф учебно заведение и медицински пункт в региона на рибарския плаж извърши и министърът на туризма Николина Ангелкова. „ Изцяло са спазени всички условия, има и нужните планове, които се съгласуват с институциите и с дирекцията за културното завещание, защото статутът на Морската градина постанова това. Имаме увещание от компанията концесионер, че напълно ще се спазят условията на закона. Ще създадем спомагателни замервания, на първо четене това което виждам е, че става въпрос за лека структура, която дава отговор на условията за така наречен поставяеми преместваеми обекти и това напълно подхожда и на капиталовата стратегия, подадена при нас по отношение на концесията на този морски плаж. Освен това строителните действия се прави в вярното време, защото от 15 май влиза в действие строителната възбрана “ – съобщи Николина Ангелкова.

И през този сезон ще бъдат правени, както планувани, по този начин и изненадващи инспекции на плажовете в цялата страна, увери министърът на туризма.

Полина Петрова
Снимкa Пламен Гутинов/chernomore.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР