Сърбия планира да започне вътрешно производство на руската ваксина против

...
Сърбия планира да започне вътрешно производство на руската ваксина против
Коментари Харесай

Сърбия планира производство на руската и китайската ваксина срещу COVID-19

Сърбия възнамерява да стартира вътрешно произвеждане на съветската ваксина срещу ковид " Спутник Ви " през май и на китайската " Синофарм " през октомври, заяви Ройтерс.

Сръбският индустриален потенциал за имунизацията на " Синофарм " ще бъде подготвен до 15 октомври, съобщи сръбският президент Александър Вучич след среща в Абу Даби с престолонаследника и заместител на главнокомандващия на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаянна.

" Ще имаме огромни количества ваксина за нас, само че и за целия район, " сподели Вучич по държавната телевизия RTS.

Той съобщи, че в границите на две седмици Сърбия и ОАЕ ще подпишат договорка за създаване на нова фабрика за ваксини.

Офисът на министъра на нововъведенията Ненад Попович също разгласи, че Сърбия възнамерява да стартира локално произвеждане на съветската ваксина " Спутник Ви " от 20 май.

" Първата фаза на производството ще включва доставка на вещества, пълнене на флакони, пакетиране и разпространяване ", обявиха от кабинета на Попович, откакто той се срещна с съветския търговски министър Денис Мантуров в Москва.

Сърбия, която има население от 7 милиона, е записала 503 291 случая на COVID-19 все още и 4644 смъртни случая. В Белград през днешния ден ще се състои съвещание на Кризисния щаб за битка с ковид, който би трябвало да реши дали да бъдат въведени по-строги ограничения в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР