Сърбия не иска обединение с Република Сръбска. Това беше отбелязано

...
Сърбия не иска обединение с Република Сръбска. Това беше отбелязано
Коментари Харесай

Сърбия не иска обединение с Република Сръбска

Сърбия не желае обединяване с Република Сръбска. Това беше маркирано от кабинета на сръбския държавен глава Александър Вучич, оповестява електронното издание The Sarajevo Times.
Съответният коментар от кабинета на Вучич бе изработен по отношение на изказването на президента на Република Сръбска Милорад Додик, който в изявление за „ Дойче Веле “ изложи личната си визия за картата на Западните Балкани, която планува Република Сръбска и северната част на Косово да влязат в състава на Сърбия.
Белград остава единствената спънка за отцепването на Република Сръбска от Босна и Херцеговина. Това акцентира и самият Додик, означават от редакцията.
Пред немската медия Додик зояви оче, че провеждането на референдум за отделянето на Република Сръбска от Босна и Херцеговина не е в дневния ред на управляващите в Баня Лука. В сегашния миг няма условия за провеждането на сходен плебисцит, добави той.
„ Не сме авантюристи, както мнозина си мислят. Разбирам, че с цел да се реализира това (референдум), би трябвало да бъде основана политическа рамка и политическа среда “, акцентира Додик, представен от Фокус.
Той обаче предвижда, че в бъдеще Сърбия и сръбската общественост в Босна и Херцеговина ще се обединят, а Косово ще бъде разграничено, като северната част на най-младата страна на Балканския полуостров бъде присъединена към Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР