Съпрузи от Индия съдят сина си, като настояват той и

...
Съпрузи от Индия съдят сина си, като настояват той и
Коментари Харесай

Индийци съдят сина си: Или ни дай внуче, или ни плати 615 000 евро

Съпрузи от Индия съдят сина си, като упорстват той и брачната половинка му да ги дарят с внук до една година или в противоположен случай да изплатят обезщетение в размер на 615 000 евро, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Санджеев и Садхана Прасад споделят, че са похарчили спестяванията си за развъждането и образованието на сина си, който в този момент е водач, и с цел да му провеждат обилна женитба. Сега те желаят внук или възобновяване на вложенията им.

" Синът ни е женен от шест години, само че със брачната половинка му към момента не възнамеряват бебе. Ако най-малко имахме внуче, с което да прекарваме времето си, болката ни щеше да стане търпима ", показва двойката в жалбата си, подадена в съд в Харидвар предходната седмица. 

Исканото обезщетение от 50 милиона рупии (615 000 евро) включва разноските за брачен банкет в петзвезден хотел, първокласен автомобил на стойност 76 000 евро и заплащане на медения месец на двойката в чужбина, оповестява в. " Таймс ъв Индия ". 

Родителите допълват, че са платили 62 000 $ за образованието на сина си за водач в Съединени американски щати, преди той да се завърне в Индия без работа, написа още вестникът.

" Ние също трябваше да теглим заем, с цел да построим къщата си, и в този момент изпитваме доста финансови усложнения. Освен това сме душевен смутени, защото живеем сами ", акцентира още двойката в жалбата си. 

Според юриста на двойката Арвинд Кумар жалбата ще бъде прегледана от съда на 17 май. 

В Индия няколко генерации, в това число баби и дядовци, лели, чичовци, племенници и племеннички  често живеят под един покрив. През последните години обаче наклонността се промени, като младите двойки са склонни да се отдалечат от фамилиите си. Много дами, в същото време, като снахата в този случай, избират да се еманципират и да преследват кариера, вместо да  стоят вкъщи и да гледат деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР