Съпругата на затворения руски дисидент Владимир Кара-Мурза каза в понеделник,

...
Съпругата на затворения руски дисидент Владимир Кара-Мурза каза в понеделник,
Коментари Харесай

Кара-Мурза живее в опасност след смъртта на Навални, казва съпругата му

Съпругата на затворения съветски отстъпник Владимир Кара-Мурза сподели в понеделник, че животът на доста политически пандизчии в Русия , в това число този на нейния брачен партньор,   след гибелта на Алексей Навални в арктическа наказателна колония предходната година месец.

Кара-Мурза, който осъди войната на Русия в Украйна и лобираше за западни наказания против Москва, беше наказан на и други обвинявания, които отхвърли, сравнявайки делото против него със сталински демонстративен развой.

Това беше най-тежката присъда, наложена на опозиционен политик от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година

" Разбирам, че животите на доста хора, които през днешния ден се озоваха зад решетките поради опълчването си на режима, доста животи са в заплаха ", сподели Евгения Кара-Мурза, шеф по застъпничеството във Фондация " Свободна Русия " , организация на гражданското общество.

" Това не е единствено животът на моя брачен партньор, който в действителност е дълготраен съперник на режима, само че и животът на мощни и гласови съперници на Владимир Путин.

Навални, най-яростният критик на президента Владимир Путин в Русия, на 47-годишна възраст на 16 февруари, предизвиквайки обвинявания от поддръжниците му, че е бил погубен. Кремъл отхвърли всякаква държавна интервенция в гибелта му.

Евгения Кара-Мурза сподели, че други деятели, в това число Александра Скочиленко, която бе арестувана за митинг против войната в Украйна посредством подмяна на етикетите с цените в супермаркетите с апели за прекъсване на спора, и Алексей Горинов, регионален консултант на Москва, също вкаран в пандиза за критикуване на нашествието на Русия, също са в риск.

Владимир Кара-Мурза, който страда от неврологично заболяване, откакто оцеля при два опита да бъде токсичен, беше изместен в нова наказателна колония в Сибир през януари и сподели брачната половинка му.

" Сега той е държан от същите хора, които се пробваха да го убият два пъти в предишното ", сподели Евгения Кара-Мурза.

Тя сподели, че брачният партньор й е държан в дребна килия с размери към шест квадратни метра , с легло, прикрепено към стената денем, с цел да му попречи да лежи, и едно столче без облегалка. Не му е разрешено да приема телефонни позвънявания или визити.

Миналия декември, преди прехвърлянето си, Кара-Мурза организира къс телефонен диалог с трите си деца.

" Имаме три деца и това беше 15-минутен телефонен диалог, което означаваше, че всяко от тях има по пет минути по телефона с татко си ", сподели Евгения Кара-Мурза.
 Лондон няма да разменя съветски разузнавач за опозиционера Владимир Кара-Мурза
Лондон няма да разменя съветски разузнавач за опозиционера Владимир Кара-Мурза

Напрежение в връзките с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР