Съпругата на загиналия военен пилот край Шабла Валентин Терзиев изрази

...
Съпругата на загиналия военен пилот край Шабла Валентин Терзиев изрази
Коментари Харесай

Съпругата на военния пилот Валентин Терзиев: Има и друго, по-отговорно лице, което не е разследвано

Съпругата на починалия боен водач край Шабла Валентин Терзиев изрази възмущението си от повдигнатото обвиняване на полк. Орлов по случая със гибелта на майора.  

Димитрина Попова написа във фейсбук, че има друго лице, което е по-отговорно, само че то не е привлечено към следствието. Тя изяснява, че Орлов няма отговорност да бъде в контролния пункт при сходни задания, при които е умрял брачният партньор ѝ.

„ Ама несъмнено министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оневинен, откакто е единствения притеглен обвинен, а въобще не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача. Има експлицитна заповед на ръководителя на Военновъздушни сили, одобрена от МО, в която е несъмнено лицето за началник на стрелбите и това не е полк. Орлов. Какво прави той там, кой го изпрати и с какви отговорности? Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче въобще не е привлечено в хода на производството.

Това, че Методи Орлов ще поеме цялата виновност го знам от десетия ден след случая (най-вероятно не по негово желание). Интересно е по какъв начин Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е?

Има още доста обстоятелства за изясняване, с изключение на прекомерно закъснялата експертиза на черната кутия. Имал ли е право на допуск до този полет полк. Терзиев и изобщо обект ли е на следствие, тъй като това дефинира друга причина за случая, като съществена и дава друго измерение на закононарушението.

Мин. Стоянов очевидно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, откакто с такава лекост и с едно изявление обезсмисли правосъдната ни система и още веднъж трансферира виновността върху водача, пренебрегвайки йерархичната зависимост във Водоснабдителна система при взимане на решения, осъществяването им и последващите отговорности от това.

Ще притегли ли Прокуратурата верните и всички виновни лица, с точните обстоятелства и условия, или ще изпрати случая в битието? ”, пита Димитрина Попова.
https://www.facebook.com/ddream.tours/posts/5703008226408624
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР