Съпругата на майор Терзиев подозира умишлено убийство. Припомняме, че мъжът

...
Съпругата на майор Терзиев подозира умишлено убийство. Припомняме, че мъжът
Коментари Харесай

Жената на майор Терзиев: За мен е умишлено убийство

Съпругата на майор Терзиев подозира съзнателно ликвидиране. Припомняме, че мъжът падна с МиГ-29 край Шабла на 9 юни по време на военно обучение. Той умря, а черната кутия на самолета към момента се търси.
Съпругата на починалия водач Димитрина Попова счита, че целта, която е трябвало да поразие пусната на по-ниска височина в сравнение с би трябвало.
Информацията, която тя е схванала през последните 10 дни, е от негови сътрудници и другари.
"Във въпросната нощ трябваше да се правят нощни стрелби. Към 02:00– 03:00 часа трябваше да се прибере. Аз станах рано - към 05:00, и видях, че го няма. Малко се ядосах, че един SMS не е изпратил ", споделя Димитрина Попова пред Нова тв.
"Наш общ другар ми изпрати известие: „ Наред ли е всичко? Вальо прибра ли се?” Шофирайки изтръпнах. Защото отговорът ми е – не, не се прибра, само че за какво някой пита толкоз рано сутринта тъкмо за Вальо ", спомня си тя.
"Още при самото стартиране целта е спусната под 5000 метра - дори по-ниско. Информацията изначало е изтекла от "Граф Игнатиево ". В шока и ужаса. Ние имаме 200 водачи. Нямаме хиляди. Мишената е пусната под всевъзможни условия за сигурност. Тук е малшансът, че се е оказала дефектна. Скъсал се е парашутът и тя е падала доста бързо.
Той е бил заставен да завиши скоростта. Според мен е снишен доста ниско, гонейки задачата. Тук виждам неточност на управителен пост, че някой виждайки какво е станало с задачата, не е отсрочил стрелбата ", безапелационна е Димитрина Попова.
По думите ѝ майор Терзиев е бил спокоен, съобщавайки, че задачата е изумена. "Излизам от офанзива ", споделил той и по-късно съгласно ген. Русев е липсващ от радара.
"За да изчезнеш незабавно, моето пояснение е, че незабавно по-късно си се разрушил ", показва тя.
Димитрина не изключва опцията за пилотска неточност. Но в последните секунди на последния полет на майор Терзиев.
"Този полет е воден от някой началник полети. Докарали са го за мен до подобен излаз. И са разчитали най-после, че за 5 секунди ще се оправи и ще обърне самолета. Не е взимал самичък решенията. През цялото време поддържа връзка, само че не споделят с кого. Завършекът на задачата може и да е пилотска неточност. Но за какво споделят "Полетът протичаше обикновено "? Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, по кое време излетя, къде? Това е обучение - не е загадка. Когато всичко е било изправно и някой те е управлявал. И виждайки, че има нарушаване на сигурността, а той те води натам... за мен това е, дори не преднамерено, а съзнателно ликвидиране ", безапелационна е дамата на починалия водач.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР