Съпругата на френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден

...
Съпругата на френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден
Коментари Харесай

Брижит Макрон даде първото си интервю за "Ел"

Съпругата на френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила - Брижит - съобщи, че е подготвена да се заеме с публичната си роля, която ще се дефинира от харта за бистрота, осигуряваща отчетност на задачите и средствата й като първа дама. Това съобщи самата тя в изявление за утрешния брой на френското сп. "Ел ", заяви Франс прес.

"Като всичките си предшественички, ще поема обществената си роля, само че французите към този момент ще знаят какви средства са предоставени на мое разположение ", съобщи Брижит Макрон в първите фрагменти от изявлението, оповестени през днешния ден на уеб страницата на седмичника.

"На електронния уебсайт на Елисейския замък ще бъде оповестена информация за срещите и уговорките ми, тъй че французите да знаят тъкмо какво върша. Много значимо е да има цялостна изясненост ", акцентира тя.

В момента няма законов текст, който да задава рамките на активността на френската президентска брачна половинка, нито на средствата, които й се дават, напомня Агенция Франс Прес.

Президентът Макрон предвиждаше да се сътвори формален статут "Първа дама " преди враждебна на концепцията петиция да събере над 300 000 подписа за три седмици.

Интервюто за "Ел " е първото, обещано от Брижит Макрон след избирането на брачна половинка й на 7 май. Първата дама резервира безмълвие пред медиите, като се изключат няколко фоторепортажа в известни списания или видеоклипове от Елисейския замък, публикувани в обществените мрежи.

Брижит Макрон ще се появи на корицата в утрешния брой на "Ел " както във Франция, по този начин и в някои задгранични издания на списанието.

Хартата за бистрота, която се чака да бъде огласена в идващите дни, ще удостовери актуалното състояние: Брижит Макрон ще разполага с трима сътрудници - двама президентски съветници и една секретарка, сподели през вчерашния ден източник от обкръжението на първата дама.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР