Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че премиерът Николай

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че премиерът Николай
Коментари Харесай

Кирил Петков: Съгласен съм с думите на Асен Василев за министъра на здравеопазването

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков съобщи, че министър председателят Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел би трябвало да решат дали да бъде сменян министъра на опазването на здравето Христо Хинков, или не.

Пред публицисти в Народното събрание Петков посочи, че е значимо разделянето на управляващите.

Относно дерогацията Кирил Петков разясни, че тя би трябвало да бъде прекратена на 1 март следващата година. Той прикани и сътрудниците в ръководството за поддръжка.

Петков добави, че с сътрудниците си би трябвало да се концентрират и върху бюджета и Конституцията. Относно постовете в регулаторите, Кирил Петков изясни, че ще бъде комплицирано, като по думите му няма да позволен „ котки в чували “ и нещата ще се движат по доста явен и последователен метод.

Той изясни, че е склонен с думите на Асен Василев.

Ако един министър не може да обезпечи поддръжка за политиката, която води, той би трябвало да подаде оставка, а не да прави циркове. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Асен Василев по отношение на решението на здравния министър Христо Хинков да уволни шефа на „ Пирогов “.

" Бюджетната процедура ще върви. Няма по какъв начин бюджетът да стане пленник на който и да е началник на една болница. Ако не се одобри бюджета на страната тази година, това значи, че политиката, която аз повеждам не се приема от партиите, които поддържат държавното управление и ще си подам оставката ",посочи Василев.

" Правилният метод за всеки един министър е да има безспорна автономия в политиката, която води и хората, които назначава. Но в случай че това не бъде подкрепено, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира страната. Това е моето персонално мнение ", сподели още той.

На въпрос ще изиска ли оставката на министър Христо Хинков, той съобщи: " не е моя работа ".

По-рано здравният министър Христо Хинков съобщи, че застава зад решението си за освобождението на шефа на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров. Той отхвърли рецензиите, че става въпрос за политическа принуда. По думите му процедурата по освобождение на шефа на " Пирогов " изтича едвам тогава, когато в Търговския указател е вписан новият изпълнителен шеф.

Хинков уточни, че все още финансовата загуба на болничното заведение е 31 408 000 лева се е нараснала със 7 милиона спрямо предходната година. Той разгласи още, че все още личният капитал на сдружението е под размера на записания, което значи, че то е декапитализирано.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР