Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков поиска подкрепа за борбата

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков поиска подкрепа за борбата
Коментари Харесай

Петков към ГЕРБ-СДС: Не може да си позволим комунист да оглавява София през 2023г.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков изиска поддръжка за битката за кметския стол в София от " всички десни гласоподаватели и хора с демократични полезности, каквито има и в Съюз на демократичните сили, Синя София и в ГЕРБ ".
Прочетете още
Той се обърна към тях със статус във фейсбук профила си. 



" Хора, може да не харесвате ПП-ДБ, може да не харесвате мен, може да не харесвате държавното управление. Но, десни хора, не може да си позволим болшевик с словосъчетание и мислене от 1973г. да оглавява София през 2023г. ", написа Петков. 

По-рано през днешния ден в изявление съпредседателят на Политическа партия съобщи, че чака поддръжката на ГЕРБ за издигнатите за кметове на " Продължаваме промяната - Демократична България ", които са против претенденти на други обединения.

В първия си коментар след вота Бойко Борисов загатна, че ГЕРБ ще поддържа Ваня Григорова на балотажа в неделя. 

" Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано - непоискано положително или непоискана поддръжка. И както Хекимян сподели - по-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с Държавна сигурност ", сподели тогава той, само че на идващия ден разясни, че се е шегувал. 

" След като от нас не е поискано да поддържаме никого, а и ние не сме поискали те да ни поддържат, всяка партия е свободна да прави каквото желае ", изясни той в сряда. Борисов даже изясни, че е очаквал от ПП-ДБ да го потърсят още в нощта на първия тур, с цел да уговорят взаимна поддръжка за претендентите си на балотажите.

Лидерът на ГЕРБ изненадващо разкри, че преди началото на предизборната акция е предложил на Кирил Петков да се кандидатира за кмет на столицата, а ГЕРБ да не показва собствен претендент. Антон Хекимян, който бе претендент за кмет от ГЕРБ, пък подсказа във фейсбук обява за кого ще гласоподава на идния балотаж. 

В редиците на ГЕРБ обаче очевидно царува разделяне по въпроса за поддръжката. 

" Борис Бонев, Лена Бориславова и огромна част от актива, коментаторите и анализаторите на Политическа партия - Демократична България, са на път да ми покажат за кого би трябвало да гласоподавам в неделя. Със сигурност не бих подкрепил партии, които ненавиждат ГЕРБ. Остават още две варианти и още няколко дни за мислене. И да знаят нашите сътрудници от сглобката, че в случай че геополитическата ориентировка на страната зависеше от тяхната електорална поддръжка, просветеност и дарба да взимат решения, то България към този момент евентуално щеше да е отвън НАТО. Щеше да е отвън НАТО, не тъй като те нямат предпочитание да е там, а тъй като са най-лошата реклама на евроатлантическите полезности ", написа във Facebook Тома Биков от ГЕРБ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР