Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев заяви, че има две

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев заяви, че има две
Коментари Харесай

Асен Василев: Има две грешки в проектобюджета

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев съобщи, че има две неточности в проектобюджета, показан от служебното правителство на премиера Гълъб Донев.

Премиерът Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова показват параметрите на държавния бюджет

Във видео, оповестено на неговата Facebook страница, Василев разяснява, част от параметрите на проектобюджета, който следва да влезе за разглеждане в Народното събрание. 

„ Има най-малко две огромни неточности. Първата е, че по Плана за възобновяване и резистентност са заложени да се създадат всички разноски, 100% от разноските, а да получим нула % от приходите. Това е от 2 милиарда 881 млн. лв.. Втората неточност е, че не е заложено да се съберат 100% дял от държавните предприятия. Това е неточност от 1 милиарда 721 млн. лв.. Само с корекцията на тези две неточности бюджетният недостиг понижава с над 4,5 милиарда лв. и пада на 3,6 % “, разяснява Василев. 

Рекордният недостиг, препоръчан в проектобюджета от служебната власт, се трансформира в следващ тест за настройките в Народно събрание

„ Сигурен съм, че като стартира работна седмица, получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо, и останалите 0,6% ще бъдат открити. Така ще имаме бюджетен недостиг от 3%, без да се понижи с нито един лев нито една заплата, нито една пенсия, заложена от служебния кабинет “, показва Василев във видеото.  

„ Както и преди съм казвал – пари има за всички, в случай че не се краде “, добави още той. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР