Съпредседателят на Продължаваме промяна – Демократична България“ заяви, че видимо

...
Съпредседателят на Продължаваме промяна – Демократична България“ заяви, че видимо
Коментари Харесай

Кирил Петков: Kоординацията между ГЕРБ и ДПС е толкова сериозна, че те действат почти като една структура

Съпредседателят на „ Продължаваме смяна – Демократична България “ съобщи, че очевидно има съгласуваност сред работата на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Това, което ние разбрахме, е че координацията сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е толкоз сериозна, че те работят съвсем като една конструкция - това е в действителност факт. Тук въпросът не е за какво ние решаваме да поканим Движение за права и свободи да бъде част от това болшинство. Както ние сме в цялостна съгласуваност с " Демократична България ", ГЕРБ споделят " ние сме в цялостна съгласуваност с Движение за права и свободи и това болшинство вие не можете да си изберете дали е с единия, или с другия, тъй като ние работим като едно - това е действителността ", уточни Петков събота заран в.

Той означи, че " въпросът за какво и по какъв начин е допустимо да реализираме смяна с хората, които преди са били знак на това, против което сме се борили " остава.

Запитан от водещия на предаването Константин Вълков има вяра ли на съдружните си сътрудници от ГЕРБ, Петков отговори: " Ако някой от тези партии каже, че има вяра на другия, ще е неистина. Тук въпросът е имаме вяра ли, че макар че нямаме огромно доверие между тях, можем да реализираме някакви цели, които са общи - и тук споделям " да ".

" Нашите критици споделят " огромната смяна направихте ", от Гешев на Сарафов. Но без значение какъв е моралният компас на Сарафов, всяко придвижване оттук насетне и всяко решение той би трябвало да го прави, имайки поради, че някой ден той може да бъде разследван от самостоятелен арбитър ", разяснява още Кирил Петков.

Съпредседателят на „ ПП-ДБ “ приказва и за работата на регулаторите.

В началото на ноември стана ясно, че акад. Николай Денков е изпратил аргументирано искане на президента Румен Радев, в което му предлага да освободи ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност ". ДАНС застанаха при започване на " саботажа " против потреблението на машини на първия тур на локалните избори в края на октомври.

" ДАНС е много огромна конструкция - над 2000 индивида са там. Сигурен съм, че има доста свестни хора. Но настоящето управление на ДАНС и някои от " старите кримки ", които надълбоко са залегнали там, би трябвало да бъдат заменени ", съобщи Петков, като добави, че " няма доверие на тази институция ".

Той изрази мнението си и на тематика „ Лукойл “, която през последните дни още веднъж стана приоритет в дневния ред на депутатите.

В началото на седмицата " Лукойл " публично заяви, че е подготвен да търси покупател на рафинерията в Бургас.

Според Петков ако се стигне до договорка за " Лукойл ", същестувава заплаха да се появи отнякъде офшорка, зад която да се скрият непознати за българското общество купувачи.

" Едните може да са скрити съветски купувачи, ужким през западен вложител. Другият вид е да са някакъв консорциум с някакви скрити български купувачи с неразбираеми капитали, с някакви непознати скрити купувачи с неразбираеми капитали зад някаква офшорка ", уточни Петков.

" Това си е частна договорка, " Лукойл " има цялостен избор на кого да го продаде, само че аз желая притежателят да се знае, да бъде с добра известност, и в случай че може, да има дори съставен елемент, в който законът за корупцията в чужбина е комплициран за масата, тъй че да не може толкоз основен актив на България да бъде употребен за корупционни или политически маневри ", добави той.

Попитан от Вълков не е ли стеснителен знак това, че министър-председателят не може да в профил вътрешният министър Калин Стоянов след множеството докладвани случаи на полицейски произвол, Петков отговори, че министър председателят работи " посредством някаква институционалност ".

" Акад. Денков съумява да овладее пристрастеностите през някаква институционалност. Те с Мария Габриел работят добре. От тази позиция, в случай че всякога, когато ние искахме оставката на вътрешния министъра, и всякога, в който от ГЕРБ желаеха оставката на министъра, ние към този момент нямаше да имаме държавно управление ", сподели той.

Полицейското принуждение по време на митинга против управлението на БФС скандализира българското общество, откакто бяха разкрити голям брой случаи на произвол и принуждение, упражнявани от Министерство на вътрешните работи, в това число върху почтени жители.

Петков отговори и на обвинявания от обява във в. " Сега ", гласящи, че " отдавна Христо Иванов, Петков и Василев гледат безмълвно в профил по какъв начин Пеевски и Борисов се тупат в гърдите и се вършат на мастити европейци " като акцентира, че не мисли, че стои безгласен в профил.

" Ако за нещо мога да бъда упрекван, сигурно не е, че не си не отстъпвам на правилата. И когато има нещо, с което не съм склонен, аз го изричам освен на глас, аз го изричам на глас по метод, по който ме чуват ", категоричено акцентира той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР