Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че вътрешният министър Калин

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че вътрешният министър Калин
Коментари Харесай

Петков: Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че вътрешният министър Калин Стоянов е бил препоръчан за поста като специалист от ГЕРБ. По думите му при съставянето на кабинета те са търсели точно специалист, който да е оптимално безпристрастен, с оглед и идните избори.
Прочетете още
" Колегите от ГЕРБ не помнят какво се случи единствено преди няколко месеца. За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо изборът да бъде оптимално безпристрастен ", съобщи Петков.

„ Те отхвърлиха няколко наши, ние отказахме няколко техни експертни имена. Калин Стоянов беше подаден като специалист от ГЕРБ, ние обаче отидохме да го интервюираме. Към оня миг той не беше решил ”, добави той.

„ След като видяхме, че е млад и самостоятелен експерт в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Отне му 2 дни да мисли и отговори: „ Добре, склонен съм ”. Имената основно идваха от Мария Габриел и акад. Денков ”, съобщи Кирил Петков. Допълни, че Калин Стоянов е бил препоръчан за поста, доколкото си спомня, от Мария Габриел или Бойко Борисов.

Съпредседателят на Политическа партия подлага на критика вътрешния министър за промяната на 17 шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, без да е в съгласие. " Сигурен ли си, че никой не ти въздейства на тези назначения? Защо не събра най-малко групите и го правиш от през днешния ден за на следващия ден? ", е декларирал Петков пред вътрешния министър тогава. По думите му последният диалог сред двамата е от средата на август.

" Ние не желаеме страна, в която за Министерство на вътрешните работи е обикновено да се бият хора с палка и министърът на идната заран освен да каже, че е било ОК, ами е бил на кино ", съобщи Петков. Според него ГЕРБ и Движение за права и свободи са " скочили да пазят министъра ", като че ли е " въпрос на живот и гибел ". 

" От през днешния ден този министър,понеже ние му желаеме оставката, а ГЕРБ и Движение за права и свободи го пазят, той е техен, тяхна отговорност ", съобщи Кирил Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР