Съпредседателят на партията заедно с независимите депутати, които бяха изключени

...
Съпредседателят на партията заедно с независимите депутати, които бяха изключени
Коментари Харесай

След среща с актива на ДПС Джевдет Чакъров обяви: 500 души поискаха оставката на Пеевски

Съпредседателят на партията дружно с самостоятелните депутати, които бяха изключени и напуснаха ПГ на придвижването, събраха представители на структурите от страната в столичен хотел
Среща с актива и структурите на Движение за права и свободи от цялата страна проведоха депутатите, които застанаха зад почетния ръководител Ахмед Доган. Напусналите ПГ на Движението и изключените от редиците й се събраха в столичния хотел " София Балкан Палас ", с цел да обсъдят със съпредседателя на партията Джевдет Чакъров и народните представители раздора в партията, както и апела на Доган да се изискат оставките на другия съпредседател Делян Пеевски и още петима от управлението.

На 10 юли в писмо почетният ръководител прикани за оставките на Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

След срещата Джевдет Чакъров разгласи пред медиите, че всички 500 деятели, представители на партийните структури от страната, са поискали " Движение за права и свободи без Пеевски ", като по този метод са застанали зад писмото на почетния ръководител.

" Изцяло този актив застава зад апела на почетния ръководител Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото послание. Всички приканиха за " Движение за права и свободи без Пеевски ", сподели Чакъров, като акцентира, че е акредитиран да го съобщи от името на участниците в партийната среща.

Той добави и второто решение на сбирката - че хората са безапелационни, че няма да се допусне етническо разделяне.

" Всички от целия актив са решили да не се допусне каквото и да е етническо напрежение в страната. Движение за права и свободи е за етническия мир и няма да позволим да има замяна в партията. Движение за права и свободи е в възстановителен развой, ще върне ценностната си система и действието си въз основата на демократичните правила ", добави още Чакъров.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Той изясни, че още няма решение за насрочване на Централен съвет на Движение за права и свободи, само че добави, че тези срещи с актива на придвижването ще продължат. Предстои и такава с младежката организация. 
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Преди срещата един от самостоятелните депутати, които застанаха зад Доган и Чакъров - Севим Али,коментира обстановката в Движение за права и свободи, че са били погазени демократичните правила с изключването на 17-те народни представители, измежду които беше и той.

" Според вас това, което се случи с отстраняването на тези 17 народни представители от парламентарната група на Движение за права и свободи, посредством медиите запитвам - какъв беше претекстът да бъдат изключени всички тези 17 народни представители? Това е посягане против демокрацията в България ", сподели Али, представен от Българска телеграфна агенция.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Той омаловажи резултата на партията на последните избори, който я изведе до втора политическа мощ.

" В последните резултати, които постигнахме на последните парламентарни избори, имаме малко над 18 хиляди гласа повече от последните парламентарни избори, които бяха през април 2021 година ", сподели някогашният народен представител от Движение за права и свободи.

В момента партията е четвърта парламентарна мощ поради разцеплението, в резултат на което с Пеевски останаха 21 депутати, а с Чакъров излязоха от групата 25-има. Така Движение за права и свободи не получи мандата, който в понеделник ще получат от ПП-ДБ.

Още преди десетина дни пък сходна среща също с актива от цялата страна организира ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, само че тогава напусналите депутати, станали самостоятелни, я бойкотираха, макар че той изясни, че са били поканени.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР