Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов упрекна премиера Бойко Борисов,

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов упрекна премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Да държим Борисов далеч от парите, които тъпче в шкафчето си

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов укори премиера Бойко Борисов, че не смее да отговори на основни въпроси, доста по-важни от въпроса за физическата форма на съперниците му. В идващия парламент той може да не успее да образува болшинство и по тази причина е раздразнителен, съобщи Иванов във видео, излъчено онлайн във фейсбук,

“В идващия парламент той знае, че ще има може би не задоволително вталени съперници, само че ще има решителни съперници, които ще могат да постановат дневен ред. И той неслучайно приказва за “глупостите ” в нашата стратегия, тъй като знае, че в случай че има кой в идващия парламент действително да слага въпроси, ще е по-трудно и за други обединения да играят на “Тука има-тука нема ”. Борисов е раздразнителен, че този път може да не се получи судокуто и да остане без опция да ръководи дружно с Движение за права и свободи, да останат в действителна съпротива ”, съобщи Христо Иванов.

Той насочи няколко значими въпроса, на които министър-председателят от месеци не дава отговор, измежду които по кое време ще бъдат оповестени ревизионните актове на “Лукойл ”, за което Борисов обществено даде обещание. Посочи, че когато компании спрат да пълнят чекмеджета, а вместо това стартират да си заплащат налозите, ще има пари и за въвеждането на необлагаем най-малко от 500 лв., тъй че да бъдат подкрепени най-бедните хора.

“Няма да отговорите на въпроса за чекмеджетата,за подкупите, които Божков твърди, че ви е плащал, за това по какъв начин по този начин проспахте 700 млн. лева - от тези пари пък можем да финансираме повишението на пенсиите в България, изреди Христо Иванов.

“Ние ви питаме от половин година, кажете за Маджо, по какъв начин му давате концесии на доближени компании. Какви са ви връзките с Маджо, с Пашата, мълчите за тези неща, а се занимавате кой от съперниците какъв брой строен бил ”, добави претендентът за народен представител Ивайло Мирчев.

Христо Иванов прикани премиера Бойко Борисов да излезе на спор с политическите си съперници и да даде отговори на значимите въпроси, вместо да приказва за “глупости ” в стратегиите им.

“В нашата стратегия има това, което вие в никакъв случай няма да посмеете да извършите - правосъдна промяна. Никога няма да я извършите, тъй като тогава ще би трябвало да се възползвате от услугите на затворническата администрация в България. В нашата стратегия има действително въвеждане на цифровите технологии в държавното ръководство, тъй че да се понижи административният тормоз със 70% в границите на 3 години. Нещо, за което вие похарчихте 2 милиарда лв. и 11 години и го няма ”, сподели Иванов.

Той уточни и заложената в програмата на " Демократична България " диверсификация и възобновяване на енергийния суверенитет на България, изчистване на регулаторите от корупционни назначения, както и изчистване на службите и действителна лустрация с отваряне на всички досиета на прехода.

“Но по какъв начин да извършите Вие лустрация, когато най-големият престиж във вашата партия се споделя по какъв начин - сътрудник Николай, Георги Марков, индивидът, който спря лустрацията в България ”, сподели още Христо Иванов.

“Ние в миналото можем и да влезем във форма, господин Борисов в никакъв случай към този момент няма да посмее да излезе на улицата и да огледа българите в очите и да отговори на въпросите, които задаваме. Търсим поддръжка за това да продължим да изнервяме Борисов и да го държим колкото може по-далеч от действителната власт, от действителните пари, които той другояче толкоз обича да тъпче в своето шкафче ”, сподели още съпредседателят на Демократична България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР