Към момента няма мнозинство, което може да излъчи правителство и

...
Към момента няма мнозинство, което може да излъчи правителство и
Коментари Харесай

Готови сме да разговаряме с Петков и Василев как да обединим сили

Към момента няма болшинство, което може да излъчи държавно управление и за нас този диалог няма предмет. Това сподели пред БТВ ръководителят на ПГ на " Демократична България " и съпредседател на обединението Христо Иванов по мотив отхвърли на групировката да отиде на консултациите с БСП за третия изследователски мандат за сформиране на кабинет.

" Ако някой се съмнява в нашата съвестност и диалогичност, желая да припомня, че Демократична България призоваваше всички партии, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, да беседваме за сформиране на държавно управление. Ние предупредихме, че ще се стигне до такава обстановка. Мандатът отиде при БСП и се оказа мъртвороден. Ние трябваше да се опитаме да предложим работеща формула преди връчването на мандата. Тогава госпожа Нинова отхвърли разговор. В сегашната обстановка наподобява, че госпожа Нинова води предизборна акция, в която ние не желаеме да участваме ", съобщи Иванов.

По думите му " Демократична България " е подготвена разговор, да търси решение, само че има ангажимент към своите гласоподаватели. А и за всички било ясно, че в случай че мандатът отиде в Българска социалистическа партия, това го обрича.

" Време е да върнем на масата простите изпитани консервативни истини за това по какъв начин се прави държавно управление в такава обстановка. В най-често срещания случай това изисква коалиция. Българската политика се трансформира – вървим към една нова структура. Имаме четири партии, подредени в 5%. Това е рецепта за сериозен дълготраен диалог и за реализиране на съдружни съглашения с ясно написани задължения. Ако се научим на тази политика, това значи, че никой няма да концентрира доста власт в себе си. Това е рецепта за повече независимост и по-отговорни политици ", уточни още ръководителят на ПГ на " Демократична България ".

Той разкри, че е имал среща с водача на " ИТН " Слави Трифонов. " Преди третия мандат се пробвах да обясня персонално на господин Трифонов за какво ние не можем да подкрепим неговото невиждано едва предложение за държавно управление. Ако в миналото успеем да изградим обикновено общо схващане за политиката, тази среща ще е имала своя смисъл ", сподели Иванов.

Според него в  " ИТН " има един център – Слави Трифонов, който седи на едно канапе, обграден от сценаристи, с които доста мъчно се беседва: " Най-отпред има едни хора, които не са готови да са министри. Те наподобяват доста на пощенски кутии, на сламени хора, които не са подготвени да носят отговорност ".

Попитан дали от " Демократична България "  биха подкрепили политически план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, съпредседателят на обединяването отговори:  " Те би трябвало да вземат своите решения. Ние сме политическа групировка, която ще се яви на изборите. Ние гледаме на тях като на наши съидейници и сме подготвени да беседваме с тях по какъв начин да обединим сили. Има разнообразни технологии, по които може да се избегне раздробяването на демократичната общественост. Смятам, че ще има огромна стойност тази общественост да се резервира ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР