Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отхвърли ултиматумите на ГЕРБ

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отхвърли ултиматумите на ГЕРБ
Коментари Харесай

Христо Иванов нарече кьорфишеци ултиматумите на Борисов за 3-тия мандат

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отхвърли ултиматумите на ГЕРБ за вероятно взаимно ръководство с трети мандат.

Иванов разказа като " кьорфишеци и уйдурми " изискванията на Борисов към Иванов да стане министър председател и да се подпише нов " публичен контракт " в 48 Народно събрание.

" Понеже на Борисов му е неловко да се произнесе по тези тематики, почва с кьорфишеците и уйдурмите и ще номинира министър председатели от други партии при невръчен мандат. Сами разбирате, че това е просто опит да се измести тематиката от това, което вършим тук ", разяснява Иванов часове откакто Николай Денков върна неосъществения втори мандат от името на " Продължаваме промяната ".

В понеделник ГЕРБ продължиха и с нови условия към Демократична България - в проектокабинета да няма фрагменти на Политическа партия - макар че нито Румен Радев им е упълномощил мандат, нито Демократична България са канили партията на Борисов за публични договаряния.

" Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще би трябвало да стъпи на формулата, която се образува в границите на първите два, което значи, че въобще не приказваме за обединения, за присъединяване на министри и на водачи, с цел да може кабинетът да не се трансформира в сцена на опълчване, в случай че въобще нещата се случат ", сподели Иванов.

И Денков, и Демократична България желаеха от ГЕРБ ясна позиция по проблема с прокуратурата, само че партията на Борисов има коренно разнообразни възгледи за системата и не счита, че Иван Гешев би трябвало да бъде сменян.

Христо Иванов даде образец с капитулацията на ГЕРБ пред Георги Гергов по проблема с Пловдивския панаир и уточни, че партиите, претендиращи да са евроатлантически, би трябвало да оказват действителен отпор, " когато става дума за съветско въздействие и комбинация с корупция ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР