Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обжалва отказа на Специализираната

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обжалва отказа на Специализираната
Коментари Харесай

Христо Иванов обжалва отказа на прокуратурата да разследва записите с Борисов

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов апелира отхвърли на Специализираната прокуратура да проверява Бойко Борисов, оповестиха от партията.

" Това разпореждане е типичен образец за. Като се стартира с това, че прокуратурата в действителност не е проверила дали приказва Борисов . Това щеше да е смешно, в случай че не беше трагично . Две интернационалните експертизи в това време потвърдиха, че, само че нашата прокуратура не се интересува от това приказва ли министър председателят ", сподели Христо Иванов пред Съдебната палата в София.

Прокуратурата е разпитала единствено хората, които биха били обект на следствие, без да си направи труда да събере странични данни, добави той.
 Радев желае първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми Обновена
Радев желае първо да излезе истината за шкафчета, записи и схеми

Думите му са в отговор на предлагането на Каракачанов за отдръпване

През декември 2020 година Специализираната прокуратура отхвърли да проверява записите по сигнала на Христо Иванов, който изиска издание на всички материали по инспекцията , както от прокуратурата са правили по други следствия. Спецпрокуратурата отхвърли да стори това.

Публикуването на материали по време на следствието Иванов назовава " стандарта " Гешев ". Прокуратурата прави това, единствено когато става дума за опозиционни фигури . Когато става дума за властимащите, това не се случва, посочи Иванов.

Според прокурор Николова стимулира отхвърли си с това, че информацията била служебна загадка и хората имали право да се запазят персоналните им данни.
 Христо Иванов желае прокуратурата да разгласява материалите от инспекцията за записите на Борисов
Христо Иванов желае прокуратурата да разгласява материалите от инспекцията за записите на Борисов

Липсва информация дали гласът е на Борисов...

" За надделяващ публичен интерес, както приказва нейният шеф Гешев, тя не си и спомня ", разяснява Иванов . По думите му прокурорката в този момент е разкрила един член 198 от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) - информацията, получена в хода на предварителна инспекция, не предстои на оповестяване, а неспазването на това предписание влече наказателна отговорност по чл, 360 от Наказателния кодекс (НК). Политикът чака по този член прокурорката да се сезира за изнесените данни по други каузи от основния прокурор иван Гешев.

Бившият правосъден министър в кабинета " Борисов-2 " Христо Иванов прикани депутатите да не избират бъдещия прокурор, който ще ревизира основния. Мотивът му, тъй като чака тази синекура да бъде ликвидирана и да се вкара действителна отчетност на основния прокурор.

" Няма да позволим тези записи да бъдат забравени. Всички вероятни процедури ще използваме и го вършим поредно , тъй като желаеме да изградим онази действителна преграда сред Борисов и опцията да се кандидатира още веднъж за министър председател ", сподели Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР