Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов критикува ефективността на правителството

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов критикува ефективността на правителството
Коментари Харесай

Христо Иванов критикува кабинета за липса на управленска програма -

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов подлага на критика успеваемостта на държавното управление и настоя обединението да сформира държавна стратегия, която да отразява целите на ръководещите.

" Правителството има потребност от ясни цели за идващите месеци, с цел да усъвършенства своята успеваемост от позиция на законодателна работа, тъй като тази успеваемост явно не е добра. От наша позиция - държавна стратегия или различен документ, който да ни концентрира, е нужен ", съобщи Христо Иванов днес в коридорите на Народното събрание. 

Той уточни, че в декларацията си от 13 май Демократична България са призовали за документ, който да обясни фокуса на ръководещите, а и как новото предизвикателство - войната в Украйна - ще бъде отразено в целите им.

" Коалиционното съглашение е общ небосвод сред четири политически сили. Важно е кое вадим пред скоби, това не излиза наяве от самото съглашение. Голяма част от ограниченията, записани там, са записани като нуждаещи се от разбор. За да е ефикасна работата ни, би трябвало да знаем в идващите 12 месеца какво да изведем като цели. Обсъждали сме това на лидерско равнище, чакаме в последна сметка да стартираме да работим по подобен документ. Той може да бъде форматиран по друг метод или да има различен времеви небосвод. Но има потребност, в действителност, от един по-конкретен документ. Очаквам в последна сметка да вземем решение по какъв начин ще наподобява това нещо ", сподели Иванов. 

Според него сред сътрудниците има схващане по въпроса, само че към този момент не е реализирано съответно решение.

Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин удостовери думите си, че би трябвало да има управническа стратегия. " Програма желая от първия месец, увериха ни, че ще има такава, няма какво повече да кажа ", съобщи той. 

Станислав Балабанов от " ИТН " съобщи, че на процедура съдружното съглашение е фундаментът на обединението. " Напоследък, то сякаш остава на назад във времето заради рецесиите, които ни застигат, и търканията на база другите отзиви в обединението. Споразумението е това, по което би трябвало да работим - ясно е написано. Иначе всеки има право да споделя каквото си желае. Българска социалистическа партия от време на време излизаха със свои отзиви - за форсмажори и други условия. Според мен щом има подобен публичен контракт като съглашението, то би трябвало да се съблюдава ", сподели той.

Депутатът от Политическа партия Петър Кулински е на мнение, че съдружното съглашение е добра основа, в която ясно са дефинирани целите на ръководещите. 

" От тази гледна точка, не мога да се съглася с думите на господин Вигенин. Проблемът е вдигнат до равнище водачи на партиите и те ще го разясняват на съдружен съвет ", съобщи той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР