Съоснователят на Terraform Labs До Куон наскоро постигна втора победа

...
Съоснователят на Terraform Labs До Куон наскоро постигна втора победа
Коментари Харесай

Черна Гора отказа молбата за екстрадиция на бившия директор на Terra

Съоснователят на Terraform Labs До Куон неотдавна реализира втора победа в обжалването, заобикаляйки екстрадиция в Съединени американски щати, както се показва в преведено известие от Апелативния съд на Черна гора, оповестено в четвъртък.

Това развиване бележи последната глава в продължаващата правна борба, в която вземат участие Съединени американски щати, Черна гора, Южна Корея и правният екип на Куон, които се борят да дефинират дестинацията за изпадналия в усложнение създател. Куон е арестуван в Черна гора от март 2023 година, като и Южна Корея, и Съединени американски щати желаят изгонването му.

Първоначално екстрадицията в Съединени американски щати беше глобена и утвърдена през декември, само че той апелира решението в границите на правосъдната система на Черна гора и в началото съумя. По-късно обаче Върховният съд на Подгорица анулира успеха на Куон и възвърне заповедта за екстрадиция.

Според констатациите на апелативния съд, оповестени в четвъртък, в решението на Върховния съд за екстрадиция е имало забележителни нередности. Освен това се акцентира, че последователността на настояванията за екстрадиция не е била съответно прегледана, което загатва за евентуален прелиминарен опит на Южна Корея да обезпечи екстрадицията на Куон пред Съединени американски щати.

Междувременно управляващите на Черна гора към този момент екстрадираха Хан Чанг-джун, основен финансов шеф на Terraform, в Южна Корея по-рано тази седмица. Забележително е, че понастоящем против Чанг-джун не са повдигнати никакви обвинявания в Съединени американски щати.

В Съединени американски щати правосъдният развой против Куон, проведен от Комисията по скъпи бумаги и тържища, трябваше да стартира предишния месец, само че беше отсрочен за март заради забавянето на екстрадицията. Terraform Labs също е забъркана в делото като съподсъдим.

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Джед Ракоф акцентира, че няма да има спомагателни забавяния и процесът ще продължи без значение от наличието на Куон.

В заповедта на Раков за отсрочване се акцентира, че Куон е дал единодушието си за екстрадиция. Въпреки това той към момента е изправен пред осем наказателни обвинявания в Съединени американски щати, в това число обвинявания в телеграфна машинация и интрига. Съгласно федералното законодателство наказателното произвеждане може да продължи без Куон единствено в случай че той непринудено и умишлено се откаже от правото си да участва.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР