Съоснователят на талибанското движение Абдул Гани Барадар ще оглави новото

...
Съоснователят на талибанското движение Абдул Гани Барадар ще оглави новото
Коментари Харесай

Съосновател на талибаните ще оглави новото правителство в Афганистан

Съоснователят на талибанското придвижване Абдул Гани Барадар ще оглави новото държавно управление на Афганистан, което може да бъде оповестено доста скоро, оповестиха източници на „ Ройтерс “ от ислямистката формация.

Барадар, който е отпред на политическия офис на бунтовниците, ще се причисли към Мохамед Якуб, наследник на създателя на талибаните Мула Омар, както и към Мохамед Станикзай, на управителни постове в кабинета.

„ Всички топ водачи дойдоха в Кабул, където приготовленията за оповестяване на новото държавно управление са във финалните си стадии “, сподели представител на талибаните.

Талибаните, които влязоха в афганистанската столица на 15 август, провокираха всеобщо овакантяване на страната от хиляди граждани в последните седмици. В края на август Съединени американски щати изтеглиха последните си военни елементи по силата на подписания предходната година контракт с талибаните. По-рано бунтовниците споделиха, че ще изчакат точно това, с цел да разгласят новото държавно управление.

Легитимността на кабинета в очите на интернационалните донори и вложители ще бъде от решаващо значение за стопанската система на Афганистан, която се бори със сушата и опустошителните последствия от спор, в който азиатската страна даде към 240 хиляди жертви. Хуманитарни групи предизвестиха за идна злополука и стопанската система, разчитаща от години на мултимилионна задгранична помощ, е пред колапс. Мнозина са изложени на риск от апетит.

Талибаните постановиха радикална форма на шериата в ръководството си от 1996 до 2001 година. Този път обаче придвижването се пробва да показа на света по-съвременен образ, обещавайки да отбрани правата на индивида и да се въздържа от репресии против остарели врагове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР