Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс беше разкритикуван от Украйна,

...
Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс беше разкритикуван от Украйна,
Коментари Харесай

Роджър Уотърс пред ООН: Руската инвазия е незаконна, но провокирана

Съоснователят на " Пинк Флойд " Роджър Уотърс беше неодобрен от Украйна, откакто съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че нахлуването на Русия в прилежащата страна " не е било непровокирано ", оповестява БГНЕС.

79-годишният Уотърс, който и преди този момент е предизвиквал разногласия с позицията си за войната, беше поканен от Москва да приказва пред 15-членния Съвет.

" Нахлуването в Украйна от страна на Руската федерация беше нелегално. Осъждам я по допустимо най-категоричен метод ", съобщи английският музикант посредством видеоклип.

След това обаче Уотърс загатна, че виновност за това има и Киев.

" Също по този начин съветската инвазия в Украйна не беше непровокирана. Така че аз също съдя провокаторите по допустимо най-категоричен метод ", сподели той и прикани за неотложно преустановяване на огъня.

Посланикът на Украйна в Организация на обединените нации отвърна на удара, като употребява заглавието на една от най-известните песни на Флойд.

" Колко тъжно е за някогашните му почитатели да видят по какъв начин той приема ролята единствено на тухла в стената (just a brick in the wall), стената на съветската дезинформация и агитация ", сподели Сергей Кислица.

Представителят на Киев даже се базира на гигантското надуваемо розово прасе, което участва на доста от концертите на прогресивната рок група.

Той съобщи, че е сюрпризиран, че басистът не е уредил то да плава в залата на Съвета за сигурност.

" Какво можеше да бъде този път, господин Уотърс? Прасета със свастики и сърп и чук? " Кислица попита по време на сюрреалистичната полемика.

Съветът е провел голям брой диспути по войната, само че не е съумял да предприеме никакви дейности заради ветото на Русия.

" Ако това е беззъба камара, мога да отворя огромната си уста от името на гласовете, без да се опасявам, че ще ми отхапят главата ", сподели Уотърс.

Русия изиска срещата, с цел да разиска оръжията, доставяни на Украйна от Запада.

Заместник-посланикът на Съединени американски щати Ричард Милс съобщи за Уотърс: " Макар че сигурно признавам впечатляващите му качества като реализатор, квалификацията му да приказва пред нас като специалист по въпросите на контрола над въоръженията или европейската сигурност, за мен не е толкоз явна. "

Руският дипломат Василий Небензя приветства присъединяване на индивида, който назова " един от най-изтъкнатите деятели на актуалното антивоенно придвижване ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР