Съобщение за тревога стресна хиляди българи. Около 19 ч. на

...
Съобщение за тревога стресна хиляди българи. Около 19 ч. на
Коментари Харесай

Съобщение за тревога уплаши хиляди българи

Съобщение за паника стресна хиляди българи. Около 19 ч. на екраните на телефоните се появи надпис:  " BG-ALERT: Внимание, заплаха! "

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че по отношение на подготовката на системата един от операторите е пуснал тестово известие. " Съобщението не е координирано с Министерство на вътрешните работи и няма връзка с съответно събитие ", предава.

Бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов също успокои жителите посредством персоналния си профил във Фейсбук, където написа, че " няма заплаха ". 

„ Всичко е наред, няма заплаха, това е единствено тестово известие. Крайно време е да имаме таква система, която е доста потребна при бедствия и е доста добре, че Министерство на вътрешните работи я внедрява. Министерство на вътрешните работи би трябвало да усъвършенства процеса по тестване (особено в продукционна среда). „ test test “ не е положително известие “, написа Божанов.



От Vivacom изпратиха позицията си до  NOVA.

" Уважаеми клиенти,

По време на проби за автоматизирано изпращане на известия от системата БГ-алърт към Министерството на вътрешните работи, която се внедрява сега, систематичен интегратор е изпратил тестово известие към клиентите на Виваком, за което ние не бяхме известени.

Извиняваме се за породеното стеснение и имаме вяра, че възложителят на системата ще вземе нужните ограничения, с цел да не бъде всяван ужас в популацията.

Ще продължим да работим с институциите за внедряване на нужната система по известяван, като ще настояваме за по-добри процедури за обявяване ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР