Съобщение за готвен протест в цялата страна заради търсенето на

...
Съобщение за готвен протест в цялата страна заради търсенето на
Коментари Харесай

Съобщение за масов протест на фармацевтите поради обвинението срещу председателя им

Съобщение за готвен митинг в цялата страна поради търсенето на наказателна отговорност от ръководителя на Българския фармацевтичен съюз професор Асена Стоименова беше изпратено на публицистичната поща на Actualno.com.
Припомняме, че Стоименова попадна във фокуса на внимание на прокуратурата поради " серия от изказвания, будещи неоснователна паника у жителите ".
Съгласно известието, през днешния ден (13 април) в 12:00 часа се планува фармацевтите да излязат пред аптеките в цялата страна за 15 минути, с жълти жилетки и плакати " НЕ ни е боязън ". Това е времето за наложителна стерилизация в аптеките.
" Акциите в поддръжка на ръководителя на БФС ще протичат при строго съблюдаване на инструкциите за сигурност на Оперативния щаб за разстояние на 2 метра и потребление на персонални защитни средства. Магистър-фармацевтите ще покажат във времето за стерилизация, че НЕ ГИ Е СТРАХ и ще продължат да коментират на пациентите за какво не може и не трябва да се отпускат препарати без предписания, какви са изгодите от генеричната подмяна и за какво лекарите би трябвало да предписват генерично, изключително във времето на изключителното състояние в страната.
Регионалните фармацевтични колегии - РФК в страната не престават да адресирам поддръжката си в това число и със свои заявления като Кърджaли, Враца, Стара Загора, Добрич и др ", гласи още известието.
На уеб страницата на Фармацевтичния съюз има и петиция в поддръжка на Стоименова под надпис " Да подкрепим свободата на словото "!
Още: " Помощ: КОЙ сее паника и суматоха?! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР