Съобщава се, че Швеция е отнела разрешението за пребиваване на

...
Съобщава се, че Швеция е отнела разрешението за пребиваване на
Коментари Харесай

Доклад: На протестиращ срещу изгарянето на Корана е наредено да напусне Швеция, но депортирането засега е отложено

Съобщава се, че Швеция е лишила разрешението за престояване на иракчанин, който провежда серия от обществени осквернявания на Корана тази година, само че отсрочи депортирането си, заявявайки, че животът му ще бъде в заплаха, в случай че бъде върнат в Ирак

От Асошиейтед прес, 26 октомври 2023 година, 13:53 ч. Иракчанин, който провежда серия от обществени осквернения от Корана тази година, само че отсрочи депортирането му, като сподели, че животът му ще бъде в заплаха, в случай че бъде върнат в Ирак.

Агенцията по миграцията на Швеция взе това решение седмица откакто откри, че Салван Момика е дал погрешна информация в молбата си за леговище, заяви шведската телевизия TV4 в четвъртък.

Издадена е заповед за депортиране, само че е отсрочена от съображения за сигурност, сподели чиновник на Агенцията по миграцията пред телевизионната станция в четвъртък. Шведските медии споделят, че Момика е получила позволение за престояване през 2021 година

„ Решението е взето през вчерашния ден и значи, че статутът и разрешението за престояване на това лице ще бъдат анулирани и че той ще бъдат депортирани “, сподели представителят на организацията Йеспер Тенгрот, представен от организацията.

Тенгрот обаче добави, че „ този човек рискува да бъде подложен на изтезания и нечовешко отношение, в случай че се върне в родината си. Затова взехме решение, че има спънка за налагане на депортирането. ”

Момика разгневи мюсюлманите както в Швеция, по този начин и в чужбина с антиислямски митинги, в които изгори или другояче оскверни Корана. Шведските управляващи позволиха демонстрациите му, като се позоваха на свободата на словото, само че дейностите му провокираха паника у държавното управление и чиновниците по сигурността, които предизвестиха, че могат да трансфорат Швеция в цел за ислямските екстремисти.

Шведската полиция също повдигна предварителни обвинявания в тирада на омразата против него.

Миналата седмица двама шведски футболни почитатели бяха убити преди мач в Брюксел при нахлуване от въоръжен мъж, който целеше Шведи, съгласно премиера на Швеция. Белгийските управляващи споделиха, че хипотетичният стрелец, който беше убит от полицията след търсене, е разгласил онлайн видео след нападението, в което споделя, че Коранът е „ алена линия, за която той е подготвен да се пожертва “.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Момика сподели, че не желае да излага Швеция на риск, само че упражнява правото си да подлага на критика исляма според свободата на словото. Той сподели пред TV4, че ще апелира решението за лишаване на разрешението му за престояване.

„ Те желаят да напусна страната “, сподели той, представен. „ Казаха ми да намеря страна, която може да ме приеме; другояче е Ирак. ”

Момика сподели пред TV4, че няма проекти да напуща Швеция и отхвърли да е дал погрешна информация в молбата си за леговище.

Tengroth не даде детайлности за това каква информация в приложението е погрешна.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР