Сънят през деветте месеца може да се превърне в малко

...
Сънят през деветте месеца може да се превърне в малко
Коментари Харесай

Как да спите по-добре по време на бременност

Сънят през деветте месеца може да се трансформира в малко предизвикателство в даден миг от бременността.

Ако през първите няколко седмици сте се чувствали по-сънливи от нормалното и сте подремвали при всяка опция, то в идващите месеци това може да се окаже мъчно.

Причините са няколко: повишаването на корема, действието на хормоните, увеличените равнища на прогестерона, честото предпочитание за уриниране, даже през нощта, както и синдрома на неспокойните крайници. Всичко това може да способства за затрудняване на съня.

Има ли метод да спим по-добре

Един от най-досадните препоръки, които ще получите по време на бременност, е: „ Спи и почивай, доколкото можеш “.

На процедура това в действителност би трябвало да е по този начин, само че осъществяването от време на време не е елементарно.

Комбинацията от претоварване с хормони, все по-честото предпочитание за уриниране, нервността преди раждането, по-големият и несъмнено тежащ стомах трансформират нощите в неприятно безсънни.

Дори придвижванията на бебето, на които първоначално толкоз сте се радвали, стартират да пречат, защото през нощта то просто не спи.

Как може да се реши този проблем

Пийте повече течности

Какво общо имат те със съня? Тъй като бебето се нуждае от доста вода, от значително значение е да приемате повече течности, с цел да останете добре хидратирани.

Това обаче значи и напън от страна на пикочния мехур, което ще ви кара да тичате по-често до тоалетната.

За да избегнете това, може да приложите чисто и просто една ловкост. Пийте повече течности заран, най-късно до ранния следобяд. А през нощта – единствено, в случай че в действителност сте доста жадни.

Упражненията на Кегел, които укрепват освен тазовото дъно, само че и стените на пикочния мехур, също могат да ви бъдат от изгода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР