Сънят е основополагащ за правилната функция на целия ни организъм,

...
Сънят е основополагащ за правилната функция на целия ни организъм,
Коментари Харесай

Защо не можете да се НАСПИТЕ, дори да спите по 8 часа?

Сънят е основополагащ за вярната функционалност на целия ни организъм, хормоните, глада, кръвното налягане и нервната система. Важно е да си набираме задоволително сън, с цел да сме свежи и ползотворни денем като осигуряваме потребността отмора на мозъка си. Понякога обаче се оказва, че макар, че спим задоволително часове, не се усещаме бодри и отпочинали – ето на какво може да се държи това.

Защо не се наспивате? Открийте повода и триковете по какъв начин да я премахнете.

Ставате в неправилния час
Защо не се наспивате? Открийте повода и триковете по какъв начин да я премахнете.
Здравият сън е значим за възобновяване на тялото. Докато то спи мозъкът и нервната система се възвръщат, контролират се процесите и...
Прочети повече
Сънят ни се прави на фази/цикли, като всяка фаза стартира и приключва в избран час. Ако прекъснете съня си по средата, то има огромен късмет, макар че сте спали доста, да се разсъните без сила и е недобро въодушевление. В интернет пространството има по този начин наречените калкулатори за сън, които пресмятат в какъв брой си лягате и в какъв брой часа би трябвало да станете, с цел да сте оптимално заредени.

Неудобен матрак или възглавница

Ако спите неловко през нощта, рискувате да се разсъните с болки на сутринта, които стопират притока на О2 и сила към енергийните центрове в тялото и ви карат да се чувствате изморени и раздразнителни.

Алкохолът
Правилата за здравословен сън или за какво сънят е безвъзмезден козметолог
Сънят заема към една трета от живота на човек. Знаем сигурно, че без сън тялото не може да действа. Какво тъкмо се случва в...
Прочети повече
Алкохолът ви оказва помощ да се унесете по-лесно, само че не позволява, или накъсва етапите на дълбокия сън, което ви кара да сънувате и да не се наспивате качествено.

Как да се борим със напрежението в всекидневието

Кофеин

Кафето, енергийните питиета и стимуланти съдържат кофеин. Той се натрупва в организма и не се освобождава по часовник. Това може да ни направи нервни, неспокойни или да провокира стрес в организма. Тези положения пречат на дълбокия сън и цикатридичния темп.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР