Санкциите, които световната общност налага на Русия сринаха рублата и

...
Санкциите, които световната общност налага на Русия сринаха рублата и
Коментари Харесай

Русия се опитва да се справи с тежестта на санкциите

Санкциите, които международната общественост постанова на Русия сринаха рублата и сложиха в тежка обстановка Централната банка на Русия. От общо 665 милиарда $ валутен запас по информация на съветските медии тя може да употребява единствено една трета от него. На този декор Централната банка внезапно усили главната рента до 20% и се чака това да не е последното й нарастване.

Руският фонд за национално богатство, в който има 174.9 милиарда $ или над 13.61 милиарда рубли, счита да влага 1 милиарда рубли в изкупуването на акции на съветските компании, чиито скъпи бумаги внезапно поевтиняха на фондовите тържища. Операцията не е нещо ново. Подобни дейности към този момент са предприемани по време на рецесията 2008-2009-а, когато във фонда е имало 80-90 милиарда $.

Друга мярка решението за краткотрайно блокиране на опцията западните вложители да излизат от съветските активи. Според съветските медии тази мярка е оповестена от министър-председателя Михаил Мишустин, който е декларирал, че за въвеждане на мярката се готви президентски декрет. Няма изясненост обаче в какво тъкмо ще се показва съответно тази възбрана. Едва ли някой може да попречи да вземем за пример на " Бритиш Петролеум " да подаде своите дялове в " Роснефт " на различен вложител, като подписа тази договорка отвън Русия. Подобна възбрана може да бъде ефикасна само за акции, за които има режим на винкулираност - с други думи, за които в уставите на обособените компании е планувано, че притежателите на акции първо би трябвало да ги предложат на другите акционери в компанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР