Санкции срещу Израел са сред възможните стъпки, които Нидерландия ще

...
Санкции срещу Израел са сред възможните стъпки, които Нидерландия ще
Коментари Харесай

Нидерландия: Може да санкционираме Израел, ако започне масирана атака срещу Рафах

Санкции против Израел са измежду вероятните стъпки, които Нидерландия ще предприеме, в случай че Израел стартира масирана офанзива против град Рафах в южната част на Газа, сподели нидерландският министър председател Марк Рюте в Камарата на представителите. По думите му, в случай че държавното управление на Нетаняху стартира офанзива, кабинетът в оставка ще се срещне неотложно, с цел да разиска вероятни стъпки. Това съобщи Националната осведомителна организация на Нидерландия (АНП), представена от Българска телеграфна агенция.

Рюте не пожела да каже какви други стъпки обмисля кабинетът.

" Не са изключени наказания. Подобна офанзива ще има политически последствия. Израел също доста добре осъзнава това. Една офанзива ще промени играта и ще аргументи филантропична злополука ", сподели той.

Нидерландският министър председател съобщи, че няма съответни индикации, че Израел желае да стартира офанзивата. Той заяви, че има доста съществени опасения по отношение на филантропичната обстановка в линията Газа. Според Организация на обединените нации продоволствената рецесия може да се утежни когато и да е. По думите на Рюте Израел може да направи доста повече за обстановката в крайбрежната зона, където към 2,3 милиона души са затворени. 

" Ако няма усъвършенстване, ще би трябвало да прегледаме нашата позиция тук ", предизвести министър председателят.

Той счита, че " дребните усъвършенствания ", които Израел направи, са изцяло незадоволителни. Израел би трябвало да отвори пристанището си непосредствено на север от Газа за разтоварване на помощи. Страната би трябвало също по този начин да отвори повече гранични пунктове и да разреши по-лесно внасяне на филантропичната помощ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР