Сънифест“ – фестивал в чест на алпиниста Боян Петров организира

...
Сънифест“ – фестивал в чест на алпиниста Боян Петров организира
Коментари Харесай

Фестивал в чест на Боян Петров, откриват улицата на името на алпиниста в София |

„ Сънифест “ – фестивал в чест на алпиниста Боян Петров провежда през днешния ден столичният регион Триадица в кв. " Манастирски ливади-изток ". Официално ще бъде открита улицата на името на алпиниста, решението бе взето от СОС през ноември предходната година. 

Инициативата за ул. " Боян Петров " бе по концепция на локалната общественост в " Манастирски ливади ", улицата е с панорама към Витоша. Алпинистът изчезна през 2018-а година в Хималаите при опит да изкачи връх Шиша Пангма. Въпреки издирвателните интервенции, неговото тяло по този начин и не беше открито и по този начин алпинистът остана вечно в планината на 45-годишна възраст.

На феста от 16:00 до 18:00 ч. ще има любопитни презентации на Националния природонаучен музей, Националната асоциация на децата с диабет, Клуб по алпинизъм „ Вертикален свят “ и „ Биоразнообразие “, свързани с живота и идеите на Боян Петров. 

Официалното разкриване е в 18:00 ч, а от 19:00 ч. за положителното настроени е на хората ще се погрижат групите „ No more many more “ и „ Hug or handshake “, оповестяват от регион " Триадица ". 

През целия ден улицата ще бъде пешеходна и за колела и тротинетки. Поляната до нея пък ще е разполагаем за игри и пикник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР