Санданчани организират протест в защита на парк Св. Врач, и

...
Санданчани организират протест в защита на парк Св. Врач, и
Коментари Харесай

Гласът народен! Сандански на протест в защита на парк Свети Врач и срещу апетитите за застрояването му

Санданчани провеждат митинг в отбрана на парк Св. Врач, и против върнатото от регионалния шеф Стоян Христов решение на ОБС, касаещо строителството в парка. На 18 февруари от 13 часа протестното шествие ще тръгне от площад България и ще стигне до езерото в обичания от санданчани парк. Народният яд ескалира поради желанието на вложители да строят здания на мястото на ресторант Байкал и на терените след скоковете. Само направеният от проектантите „ Подробен устройствен план “ може да отбрани парка, споделят уредниците на мирния и културен митинг.

Ето какво оповестиха те:

" Парк " Свети Врач " е монумент на парковото и градинско изкуство, несъмнено приет от всеки, който е имал привилегията да се разноски из алеите му. Освен това е белодробна амбулатория за цяла Европа и най-много мястото, където израснахме ние и децата ни.
За жал, има хора, които желаят да построят здания на територията му.

НИЕ ОБАЧЕ КАЗВАМЕ НЕ!
Няма да позволим да се протяга ръка на признака на нашия град! Затова организираме протестно шествие и призоваваме всички да се обединим, без политически разделения и в името на обща идея!

ИСКАМЕ:
- Общински съвет да удостовери своето решение за приемане на ПУП-ПРЗ парк “Св. Врач ”от 26. 01. 23г.
- Общински съвет да вземе и следното решение: Да се разпореди на юридическият екип, взел участие в отбраната на ПУП-ПРЗ парк " Св. Врач " в съда, да продължи да го пази в съда при възможни правосъдни каузи. "

Зад настояванията на хората застава и кметът на града Атанас Стоянов, който преди дни на конференция съобщи:

Върнатото от регионалния шеф за ново разглеждане решение за Подробен организационен проект на парк „ Свети Врач “ не е в интерес на парка, нито в полза на неговата отбрана, запазване и съхраняването му като признака на Сандански и монумент на парковото и градинското изкуство.

Градоначалникът е изрично срещу заповедта на регионалния шеф и претекстовете за връщане на решението за ново гласоподаване. Неговият зов ще е решението още веднъж да бъде доказано, а посредством него и проектът да бъде утвърден. „ Буквата на закона не трябва да служи за заобикаляне духа на закона. Стоянов се обавизамаксимална отбрана на парковата целокупност, както и историческата, туристическата, културната и публично значимата му роля “

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР