Сандаловото дърво е тропическо, вечнозелено растение, което расте традиционно на

...
Сандаловото дърво е тропическо, вечнозелено растение, което расте традиционно на
Коментари Харесай

Многобройните ползи от сандаловото дърво за здраве и красота

Сандаловото дърво е тропическо, вечнозелено растение, което пораства обичайно на територията на Южна Индия. Разпространено е в Източна Индонезия, Северна Австралия, Шри Ланка и Хавай.

Растението доближава височина 4-9 метра, само че в Индия може да порасне до 20 метра. Има извънредно муден напредък и за 50 години доближава единствено 10 метра височина, написа каналът във vbox7.

Сандаловото дърво се счита за свещено в някои религии, а някои култури му отдават особено място, поради неговите ароматни и лечебни свойства . Заради високата му стойност растението е извънредно употребявано, до степен, в която се трансформира в заплашен от изгубване тип.

От сандаловото дърво най-често се употребяват неговата вътрешност и масло, които са постоянно използвани в медицината. Ето и някои изгоди от растението:

Укрепва имунната система

Сандаловото масло се употребява при лекуване на вируси и инфекции . То укрепва имунната система и бързо облекчава кашлицата, като с помощта на антимикробните си свойства е идеално при лекуване на инфекции по дихателната система.
 Сандалово масло iStock/Getty Images
Грижа за кожата

Сандаловото дърво се употребява при лекуване на акне , като понижава непотребния себум и успокоява кожата. Идеално е в лекуването на екзема и псориазис. Благодарение на антисептичните си свойства, сандаловото масло бързо облекчава рани и пъпки и оказва помощ за намаляването на петната по кожата.

Изчиства тялото от отрови

Сандаловото масло оказва помощ за изчистването на тялото от отрови и понижава възможностите за инфекции на бъбреците .

Подобрява паметта

Маслото от сандаловото дърво усъвършенства паметта и концентрацията. Премахва напрежението и паниката и успокоява мозъка и тялото.

Регулира кръвното налягане

Според изследване сандаловото дърво контролира кръвното, освен когато се приема вътрешно, само че и когато се сложи върху кожата.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР