Сънародникът ни побегнал, което дало възможност на униформените да обезвредят

...
Сънародникът ни побегнал, което дало възможност на униформените да обезвредят
Коментари Харесай

Заложникът в Амстердам - българин, полицията го похвали

Сънародникът ни побегнал, което дало опция на униформените да обезвредят нападателя

Заложникът, който беше държан при грабеж на магазин в Амстердам, е 44-годишен българин, съобщи Българска телеграфна агенция. Полицията не разкрива самоличността му.

Въоръжено нахлуване в магазин на " Епъл " в центъра на най-големия град в Нидерландия продължи към шест часа, преди нападателят да бъде хванат от полицията.

Заподозреният е 27-годишен мъж от Амстердам, отбелязва Асошиейтед прес. За да пусне заложника, въоръженият е желал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той е заплашвал, че в случай че настояванията му не бъдат задоволени, ще се самовзриви.

Властите установяваха, че обвиненият в действителност е носел със себе си взривни устройства, които обаче не са били задействани.

Заложникът е бил българин, заяви полицията, само че не разкри неговата идентичност. Нападателят е бил обезвреден, откакто напуснал постройката, с цел да преследва заложника си, който преди този момент държал на мушка и който в един миг съумял да избяга, заяви полицията, като посочи, че смелите дейности на заложника са съдействали в огромна степен за бързото залавяне на въоръжения мъж. Той беше блъснат от полицейска кола до момента в който преследва сънародника ни по улицата.

Десетки хора бяха съумели да избягат от магазина невредими преди този момент, оповестиха локални медии. Полицията не даде информация за точния им брой.

Кадри от мястото на събитието, споделени в обществените медии, демонстрираха по какъв начин нападателят заплашва невъоръжено лице с оръжие. Свидетели оповестиха, че са чули изстрели.

Полицията е била осведомена за обира към 17:40 ч. локално време (18:40 ч. българско време) във вторник. Районът към магазина е бил отцепен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР